ÎPS Laurențiu Streza a binecuvântat noul sediu STS Sibiu

Noul Centru de servicii esențiale de comunicații și tehnologia informației de la Sibiu  a fost binecuvântat de către Înaltpreasfințitul Părinte Laurențiu Streza Arhiepiscopul Sibiului și Mitropolitul Ardealului. 

Înaltpreasfințitul Părinte Laurențiu Streza Arhiepiscopul Sibiului și Mitropolitul Ardealului alături de consilier misionar preotul Liviu Tarcău și alți slujitori ai sfintelor altare. La slujba de binecuvântare au participat General de Brigadă Popescu-Părpăuți Cosmin șeful Direcției Județene de Telecomunicații Speciale Sibiu și angajați ai instituției.

Înaltpreasfințitul părinte Laurențiu Streza Mitropolitul Ardealului, a binecuvântat clădirea Centrului de servicii esențiale de comunicații și tehnologia informației transmițând un mesaj de binecuvântare pentru cei ce lucrează în acest centru.

Noul centrul dispune de un Data Center construit conform specificațiilor internaționale de nivel TIER III și este dotat cu echipamente IT&C și tehnologii de ultimă generație, echipamente UPS și de climatizare, săli de comunicații, fiind unul dintre cele mai moderne din țară. Infrastructura acestuia va permite implementarea unor soluții integrate de Cloud Computing, pentru a eficientiza utilizarea echipamentelor IT&C la nivelul administrației publice și pentru a facilita interoperabilitatea între bazele de date ale statului.

De asemenea, în noul sediu de la Sibiu va funcționa un centru regional de instruire 112 în care operatorii STS și dispecerii din structurile de Ambulanță, Poliție, Pompieri, SMURD, Jandarmerie și Salvamont vor urma cursuri de pregătire pentru a se familiariza cu noile funcționalități ale aplicației informatice care va fi implementată în cadrul proiectului de modernizare, prin fonduri externe, a Serviciului de urgență 112.

În centrul de la Sibiu își va desfășura activitatea personalul Direcției Județene de Telecomunicații Speciale Sibiu – ingineri și specialiști în telecomunicații, rețele, radiocomunicații, sisteme informatice, centre de date, precum și operatori ai Serviciului de urgență 112. Clădirea este proiectată și adaptată la noile cerințe tehnologice și este dotată cu sisteme eficiente și redundante de alimentare cu energie electrică pentru a asigura continuitatea funcționării serviciilor și în situații de urgență.

Foto: Costin Chesnoiu

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*