ISU Sibiu continuă campania de voluntariat „Salvator din pasiune”

Campania de voluntariat „Salvator din pasiune” continuă la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Căpitan Dumitru Croitoru” al judeţului Sibiu.

Toţi cei care doresc să se alăture pompierilor profesionişti pe timpul misiunilor în diferite situaţii de urgenţă sunt aşteptaţi să se înscrie la sediul inspectoratului. După înscriere şi analiza dosarelor, vor fi încheiate contracte de voluntariat, iar voluntarii selecţionaţi vor putea parcurge un program de pregătire în subunităţile din județul Sibiu, sub îndrumarea pompierilor.

După parcurgerea programelor de pregătire, activităţile derulate alături de efectivele ISU Sibiu vor consta în: participarea la misiunile de intervenţie, utilizarea noţiunilor de bază în acordarea primului-ajutor calificat, implicarea în acţiunile de ajutor umanitar şi în cele de popularizare a mesajului preventiv.

În cadrul ISU Sibiu, 34 de voluntari s-au înscris în programul „Salvator din pasiune” în anii 2016 şi 2017. 21 dintre aceștia au parcurs cursul introductiv cu durata de 30 de ore şi cursul de pregătire în acordarea primului-ajutor de bază, cu o durată de cinci zile, iar cinci voluntari au parcurs cursul de prim-ajutor calificat, descarcerare şi operaţiuni de salvare cu durata de patru săptămâni.

În prezent, cinci voluntari beneficiază de echipamente individuale de protecţie şi îşi desfăşoară activitatea pe autospecialele din cadrul ISU Sibiu, fiind prezenţi, alături de pompierii profesionişti, la acţiunile de intervenţie desfăşurate în sprijinul cetăţenilor, însă fără a fi remuneraţi.

Condiţiile pe care trebuie să le îndeplinească cei care doresc să se alăture pompierilor salvatori sunt următoarele: vârsta cuprinsă între 16 şi 65 de ani; apt din punct de vedere medical; să nu fi fost condamnat pentru săvârşirea infracţiunilor cu intenţie; să nu fi pierdut anterior calitatea de voluntar în cadrul inspectoratelor pentru situaţii de urgenţă.

Dosarul candidatului trebuie să conţină: cererea de înscriere, certificatul de cazier judiciar (pentru persoanele care au vârsta de peste 18 ani), copie după actul de identitate, avizul psihologic (obţinut de la un psiholog cu competenţe în apărare, ordine publică şi siguranţă naţională), actul doveditor al ultimelor studii absolvite sau în curs de desfăşurare, adeverinţa medicală (fără boli cronice, apt pentru efort fizic nivel mediu, clinic sănătos) acordul părinţilor/tutorelui legal, pentru persoanele care au vârsta sub 18 ani.

Dosarele complete ale candidaţilor vor fi depuse la sediul ISU Sibiu, str. V. Cârlova, nr. 16-22, municipiul Sibiu. Detalii suplimentare legate de activitatea de voluntariat pot fi obţinute la telefon 0745.608.176 – plt. adj. Dumitraş Alin.

 

Derulat de Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă începând cu luna mai a anului 2016, proiectul urmăreşte susţinerea activităţilor de voluntariat, ca expresie a implicării, solidarităţii şi responsabilităţii civice şi valorii profesionale a acestora, materializată în sprijinul acordat comunităţilor pe timpul situaţiilor de urgenţă, dar şi pentru prevenirea lor.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*