ISU Sibiu, gazda unui exercițiu internațional de protecție civilă

În perioada 13-16 octombrie a.c. Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Cpt. Dumitru Croitoru” al județului Sibiu va fi gazda exercițiului internațional EU MODEX, organizat prin Mecanismul de Protecție Civilă al Uniunii Europene.

Scenariul general al exercițiului conține o serie de situații de urgență care sunt provocate de  inundații. Situația creată prevede că autoritățile și forțele de intervenție, inclusiv cele naționale, sunt depășite de amploarea situației și solicită sprijin prin Mecanismul de Protecție Civilă al Uniunii Europene, pentru gestionarea acesteia, întrucât are un impact major asupra populației, infrastructurii și securității.

Scopul acestui exercițiu presupune antrenarea forțelor specializate de intervenție la inundații, precum și modul de cooperare și coordonare al acestora pentru ducerea la îndeplinire a misiunii. Totodată se urmărește și îmbunătățirea Mecanismului de Protecție Civilă al Uniunii Europene în ansamblu, prin proiectarea, planificarea, desfășurarea exercițiului și asigurarea calității la toate nivelurile: tactic, operațional, strategic.

În cadrul exercițiului sunt angrenate în total aproximativ 500 de persoane. Pe lângă pompieri din ISU Sibiu, vor participa de la nivel național modulul de pompare de mare capacitate (RO-HCP-01) și modulul de salvare a victimelor inundațiilor cu ajutorul bărcilor (RO-FRB) – București. La nivel internațional vor participa câte un modul de pompare de mare capacitate din Austria, Bulgaria, Germania, Republica Moldova, precum și modulul de salvare a victimelor inundațiilor cu ajutorul bărcilor din Austria

Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Cpt. Dumitru Croitoru” al județului Sibiu asigură cetățenii că desfășurarea acestui exercițiu va permite acoperirea solicitărilor curente din dinamica operativă, în cele mai bune condiții, fără a fi afectată capacitatea de răspuns a pompierilor salvatori sibieni.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*