ISU Sibiu: Majoritatea cluburilor din fosta Capitală Culturală Europeană funcționează ilegal

Majoritatea cluburilor și localurilor din fosta Capitală Culturală Europeană funcționează ilegal și prezintă pericol de incendiu, inclusiv hala industrială din Vasile Aaron unde se joacă cel mai de succes spectacol de teatru din ultimii opt ani de la Sibiu, „Faust”, regizat de Silviu Purcărete.

Declarația a fost făcută astăzi, de către colonelul Cosmin Balcu, șeful Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Sibiu, pentru Agerpres. Întrebat câte cluburi și localuri din municipiul Sibiu funcționează ilegal din punct de vedere al pericolului de incendiu, Cosmin Balcu a răspuns: „majoritatea”.

Cosmin BALCU

Cosmin BALCU

Potrivit acestuia, inspectorii ISU Sibiu nu pot închide cluburile și localurile care nu au autorizație de securitate la incendiu, pentru că nu apărut normele de aplicare ale legii. „Deocamdată nu putem închide niciun local, pentru că nu au apărut normele de aplicare ale legii. Bineînțeles că o să închidem, numai să apară normele de aplicare”, a spus Balcu.

De asemenea, întrebat dacă este posibil să se repete la Sibiu tragedia de la clubul Colectiv din București, șeful ISU Sibiu a răspuns afirmativ. „Răspunsul meu e da convingător. Pentru asta dăm amenzi. De la începutul anului, am făcut peste o sută de controale”, a spus Cosmin Balcu.

Foarte multe baruri și pub-uri din centrul istoric al municipiului Sibiu, unde vin cei mai mulți turiști, sunt amplasate la subsolul unor clădiri vechi, în foste pivnițe, unde există doar o singură ușă de acces, ceea ce reprezintă un pericol, potrivit pompierilor. „Singura ușă de acces, asta este o problemă, dar mai sunt și altele. Unii nu au trecut pe la noi când au deschis, alții au trecut doar pe la Primărie”, spune comandatul pompierilor sibieni.

Cei mai mulți spectatori într-un spațiu interior amenajat sunt de obicei, în municipiul Sibiu, la cel mai celebru spectacol de teatru din ultimii opt ani, care a marcat și Capitala Culturală Europeană, „Faust”-ul lui Silviu Purcărete. Șeful ISU Sibiu spune că hala în care încap 250 de spectatori nu are autorizație. „Unde se joacă „Faust”-ul, hala nu are autorizație. Noi am respins documentația”, a declarat Cosmin Balcu.

Pentru „Faust” vin la Sibiu spectatori din toată țara, chiar și turiști străini, care vizitează România. Spectacolul se joacă din 23 mai într-un nou spațiu, la Baza SC Construcții SA din strada Triajului, cu o capacitate de 250 de locuri. „Faust” regizat de Purcărete la Sibiu are o durată de două ore și nu este un spectacol recomandat copiilor sub 16 ani.

ISU Sibiu a făcut deja șase controale la cluburile din municipiul Sibiu în acest week-end și anunță că vor urma controale peste tot în județ.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*