ITM Sibiu: Amenzi uriașe pentru muncitorii care fentează Fiscul. Cât costă munca la negru

În perioada 26.09-02.10.2020, I.T.M. Sibiu a efectuat un număr de 47 de controale în domeniul relaţiilor de muncă şi al securităţii şi sănătăţii în muncă în cadrul cărora au fost identificate o serie de neconformităţi constând în: neîncheierea în formă scrisă a contractului individual de muncă, neplata drepturilor salariale, neiniţierea negocierii colective, neasigurarea utilizării echipamentului individual de protecţie, netransmiterea notificării privind substanţele chimice, evaluarea riscurilor incompletă etc.

Abaterile de la prevederile legale au fost sancţionate cu o amendă în valoare de 160.000 lei pentru 8 persoane identificate ca prestând munca nedeclarată şi 27 de avertismente.

6 dintre aceste controale au fost efectuate noaptea iar 10 în zilele de sâmbătă şi duminică.

Verificarea modului în care se respectă măsurile de prevenire referitoare la riscurile de contaminare cu virusul SARS-COV-2 au evidenţiat neefectuarea de către unii angajatori a triajului epidemiologic şi a informării angajaţilor, deficienţe ce au fost sancţionate cu o amendă în cuantum de 1.000 lei şi 2 avertismente.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*