Iulian Hanea, unul dintre cei mai populari mici artiști ai Sadului

Iulian Hanea este un copil de 10 ani din comuna Sadu.

Aparent Iulian este un copil ca toți ceilalți, numai că ceva îl diferențiază de ceilalți copii de vârsta lui. Iulian are un talent și o dragoste deosebită față de cântecul popular și de tradițiile populare din zona Sadu.

După cum ne-a spus mama sa, Anca Hanea, Iulian face muzică încă de la vârsta de 7 ani. A fost mult încurajat în pasiunea sa de învățătoarea Gabriela Miclăuș de la școala nr. 3 din Cisnădie. Tot învățătoarea a fost cea care l-a îndrumat pe Iulian spre cursurile de canto ale Clubului Elevilor din Cisnădie.

Anca Hanea ne-a mai spus că pasiunea lui Iulian era evidentă încă de la vârsta de trei ani, când asista la spectacolele care se organizau în comună, și făcea ce făcea și până la urmă ajungea pe scenă printre artiști.

În prezent Iulian are multe piese în repertoriu, piese interpretate de cântăreți cunoscuți din zona Sibiului, cum ar fi Daniel Rusalim sau Dumitru Giurcă. Cu acordul acestora Iulian le cântă piesele, dar pentru multe dintre ele scrie chiar el versurile. Este și cazul videoclipului realizat de Nasul TV în care Iulian interpretează o piesă dedicată memoriei bunicului Mitru, numită „Dragi mi-s oile de mic”.

În ceeea ce privește viitorul, Anca Hanea spune că fiul său își dorește să urmeze o carieră muzicală, și să reușească să își facă o școală unde să îi inițieze și pe alți copii în tainele cântecului popular și al tradițiilor de pe Valea Sadului.

„În ceea ce ne privește pe noi, părinții îi vom acorda tot sprijinul nostru, atât cât vom putea, pentru a-și îndeplini visul” a mai spus Anca Hanea.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*