Jandarmi montani sibieni vor fi la datorie și în acest weekend

Jandarmii montani vor fi la datorie și în acest sfârșit de săptămână. Pentru siguranța turiștilor, jandarmii montani se vor afla în perioada 10 – 11 septembrie în stațiunile Bâlea și Păltiniș, acolo unde vor acționa preventiv, astfel încât să se asigure că nu vor fi probleme care să afecteze siguranța turiștilor și ordinea publică.

Jandarmi montani sibieni se vor afla pe traseele montane și în zonele turistice cu principala misiune de a acorda sprijin și îndrumare, fiind pregătiți să intervină în ajutorul persoanelor aflate în dificultate.
În zona stațiunii Bâlea, sâmbătă, 01 septembrie, între orele 13.20 – 14.20 va avea loc ”Turul României la ciclism”, pe traseul Arpașu de Sus – Bâlea Lac și duminică, 11 septembrie, în intervalul orar 06.00- 18.00, se va desfășura ”Transmaraton Bâlea”, fără a se închide circulația rutieră.
Jandarmii montani transmit celor care vor alege să-și petreacă sfârșitul săptămânii în zona montană câteva recomandări: să se echipeze corespunzător zonei montane; în cazul în care întâlnesc animale sălbatice, să nu se apropie de ele pentru a le hrăni sau pentru a le face fotografii; să folosească doar traseele marcate și să urmărească marcajele de pe teren; să nu distrugă semnele de orientare turistică ale traseelor; nu aprindă focul în locurile neamenajate și nu lase în urmă resturi menajere în spații neamenajate.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*