Jandarmii sibieni au primit noul drapel de luptă

Jandarmii sibieni au sărbătorit cei 100 de ani de existență prin ceremonia de înmânare a noului drapel de luptă pe care sunt aplicate noile însemne de stat, precum și cele de armă.

„«100 de ani împreună cu cetățenii» este îndemnul care ne va însoți în anul 2019, anul centenar al Jandarmeriei ardelene. 29 ianuarie 1919, ziua în care, prin Decretul-Lege al Consiliului Dirigent ce funcționa la Sibiu ia naștere Jandarmeria în Transilvania. În acest context, cu aceeași dată se înființează la Sibiu Regimentul 7 Jandarmi”, a menționat Floriana Picioiu, ofițerul de presă al Inspectoratului de Jandarmi Județean Sibiu.

Înainte de începerea ceremoniei, drapelul a fost sfințit în fața altarului Catedralei Mitropolitane de către ÎPS dr. Laurențiu Streza, arhiepiscopul Sibiului și mitropolitil Ardealului.

„Drapelul de luptă este simbolul unității, suveranității și independenței naționale, al onoarei, vitejiei și gloriei militare, al tradițiilor eroice ale Jandarmeriei Române: simbolul patriei noastre, România!“, a mai explicat Floriana Picioiu.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*