Jazz-ul revine la Sibiu

În perioada 23-25 mai, în cadrul Sibiu Jazz Festival se desfășoară Concursul Sibiu Jazz Festival.

Adresat noii generații de muzicieni ai genului, concursul aduce la Sibiu 16 concurenți, formații si soliști, din Austria, Italia, Republica Moldova și Romania. Participanții vor fi evaluați de un juriu alcatuit din experți recunoscuți în domeniul muzicii de jazz.

Gala de Premiere

In mod tradițional deja, seara de miercuri, 25 mai, va marca încheierea Concursului Sibiu Jazz Festival, prin Gala Laureaților și două concerte speciale: Hot Club de Cluj & Cornel Bucșă (câștigători 2015) și Amalia Preda Quartet (câștigătoare 2014).

Ca și anul trecut, Concursul SJF va fi transmis LIVE/în direct  e livestream.com, sibiujazz.ro și facebook.com/sibiujazz.  Concursul Sibiu Jazz Festival este organizat de Fundația Sibiu Jazz Festival, în parteneriat cu Casa de Cultură a Studenților. Biletele se vor pune în vânzare la intrare, la Teatrul Gong, începând cu ora 18.00. Prețul unui bilet este de 10 lei. Se acordă reducere de 50% pentru elevi, studenți, pensionari și persoane cu dizabilități.

Mai multe informații despre Festival, puteți găsi accesând site-ul official – concurs.sibiujazz.ro și pagina de Facebook – facebook.com/sibiujazz.

Concurs cu tradiţie

Concursul Sibiu Jazz Festival, inițiat în 1979, a crescut generații de ”copii” ai jazzului, artiști și iubitori de jazz, care au facut din acest eveniment un prilej să se adune, să inchege o comunitate de intelectuali, de oameni care să gândească liber și să se exprime ca atare. Datorită Concursului, se țese un fir care înnoadă legături între generații de muzicieni. E un fir care promite să poarte mai departe o misiune asumată acum mulți ani de Festivalul de Jazz de la Sibiu – aceea de a descoperi, a promova și a crește tinerele talente în spiritul libertății și a solidarității prilejuite de jazz. Nu există jazzman român, a carui evoluție să nu fi fost marcată, în vreun fel sau altul, de Concursul și Festivalul de Jazz de la Sibiu.

Premii acordate:
Premiul pentru cea mai bună formație: 1500 Euro
Premiul pentru cel mai bun instrumentist: 700 Euro
Premiul pentru cel mai bun vocalist: 700 Euro
Premiul pentru cea mai bună compoziţie: 300 Euro

Participanții:

Pippi Dimonte

BB Quintet

Bigg Dimm a’Band

Koszorus Krisztina si Szász Csaba

The Twisters

Antaki

Youvenis

Viorica Pintilie Quartet

Groovy Bastards

Cristina Radu

Iulia Heleanu

Maria Boldan

George Vasluianu

Lavinia Simionescu

Madalin Oprisanu

Sandu Bantas.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*