Jan Gavrilă împlinește azi 72 de ani. La mulți ani!

„Nea Jean“ Gavrilă împlinește azi 72 de ani. O vârstă care încă îi permite să pună umărul la dezvoltarea fotbalului sibian. Are o vorbă bună pentru toți cei care îi cer părerea, bazându-se pe o experiență vastă, după o viață întreagă dedicată fotbalului.

 

Jean Gavrilă a promovat Gaz Metan Mediaș în Divizia A, în sezonul 1999-2000

Prin mâinile cunoscutului antrenor sibian au trecut zeci de generații de fotbaliști, de la Sibiu și Mediaș, până la Fălticeni, Zlatna, Onești sau Timișoara.

Născut pe 28 februarie 1951 la Mohu, Ioan Gavrilă și-a dedicat aproape întreaga viață fotbalului. Mai întâi ca jucător, apoi ca antrenor. A „explodat“ odată cu FC Inter, echipă la care și-a încheiat cariera ca jucător. De la juniori și apoi tineret, unde a îndrumat jucători valoroși ai fotbalului sibian, în frunte cu Dorin Zotincă, Radu Niculescu sau Ovidiu Tâlvan, a trecut pe bancă la echipa mare, fiind secundul lui Viorel Hizo în perioada 1991-1994, după care a fost uns „principal“.

Are în palmares mai multe promovări, între care trei în prima ligă, cu Foresta Fălticeni, Gaz Metan Mediaș și apoi FC Onești. După fiecare experiență „afară“, între care și Zlatna, Muscelul Câmpulung, Poli Timișoara sau Ceahlăul Piatra Neamț, a venit de fiecare dată acasă pentru a sprijini fotbalul sibian. Indiferent de numele echipei. Merge în continuare la meciuri, s-a alăturat proiectului FC Hermannstadt încă de la înființare, așa cum a făcut-o în trecut și la FC Sibiu.

Vulcanic, dar extrem de modest, s-a impus prin dăruire peste tot pe unde a mers, și este respectat de întreaga suflare a fotbalului sibian.

La Mulți Ani, nea Jan!

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*