Josiah Woodson & Quintessentiel, câștigătorii Sibiu Jazz Competition 2019

Sute de iubitori de jazz au aniversat cei 40 de ani care s-au scurs de la prima ediție a acestei competiții, ediție care, cel puțin din punct de vedere artistic, are cel mai înalt nivel calitativ din ultimii 20 de ani.

Am avut Jam Session în Bucătărie, am avut un concert caritabil în urma căruia vor putea fi susținute deplasările copiilor aflați în centrul de Plasament din Orlat către repetițiile din Sibiu, dar am avut și mult jazz bun.

În an aniversar, așadar, Sibiu Jazz Competition a adus publicului prezent trupe al căror talent și măiesrie a făcut departajarea din partea juriului să fie extrem de dificilă.

Marele premiu al Sibiu Jazz Competition 2019 a fost câștigat de un cvintet a cărui desăvârșire este deja cunoscută iubitorilor de jazz. Inițiat de Josiah Woodson, acesta i-a adus laolaltă în Quintessentiel pe pianistul Daniel Gassin, Plume la saxofon, Zacharie Abraham la contrabas și Tilo Bertholo la tobe.

Josiah Woodson & Quintessentiel înseamnă cinci elemente ce interacționează teribil de bine pe scenă, fiecare fiind esențial, indispensabil jazz-ului pe care îl cântă. Pe lângă cei 1.500 de euro, marele premiu constă și în invitația de a participa anul viitor, la Sibiu Jazz Festival, cel mai longeviv festival de gen, de la noi din țară.

Premiul pentru cea mai bună voce, în valoare de 500 de euro, a fost acordat solistei de la Lost in the Supermarket, Anais del Sordo, a cărei prestație a fost ca o explozie de poezie și vitalitate.

Cel mai bun instrumentist a fost desemnat Francesco Pollon, pianist (Italia).

Premiul pentru cea mai bună compoziție i-a revenit Susannei Risberg din Suedia, chitaristă și compozitoare.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*