Jucăm cu inima, în runda a 4-a

FC Hermannstadt întâlnește FC Voluntari la Mediaș, luni 8 august, de la ora 18, în SuperLiga României. Cu probleme financiare, echipa sibiană este neînvinsă după 3 etape. ,,Din luna septembrie (2021) la FCH există o vorbă: «o să fie bine». Ni s-a spus că în ziua meciului cu Voluntari vor intra banii din drepturile TV, iar în ziua următoare vor fi făcute niște plăți.“, spune antrenorul Marius Măldărășanu.

  • Articol de Dan GREAVU

foto: facebook/FCH

FC Hermannstadt a trecut săptămâna aceasta prin cea mai zbuciumată perioadă de la revenirea în prima ligă. Neînvinsă după 3 etape, echipa sibiană suferă din cauza problemelor financiare. Președintele Dani Coman a răbufnit la finalul partidei de luni, de la Mediaș, 1-1 (0-0) cu FC Botoșani, cerând Primăriei Sibiu și oamenilor de afaceri din oraș să ajute echipa orașului, în condițiile în care jucătorii au salarii restante din aprilie.

Declarațiile lui Dani Coman au stârnit reacții, primarul Astrid Fodor solicitând o întâlnire cu reprezentanții clubului, oferind totodată lămuriri privind participarea municipalității la activitatea desfășurată de FCH în ultimii ani.

Remiză cu FC Botoșani

Dincolo de problemele financiare și de munca din birouri, FC Hermannstadt arată bine și în acest sezon, chiar dacă se bazează, în linii mari, pe aceeași jucători ca anul trecut. Luni, în runda a treia a SuperLigii, a remizat la Mediaș, în meci considerat acasă (stadionul Municipal se află în lucrări de modernizare și va fi gata abia spre finalul anului).  A fost 1-1 (0-0), după un meci echilibrat în care echipa sibiană a deschis scorul. Mai mult, timp de aproape o jumătate de repriză, FCH s-a aflat chiar în fotoliul de lider al campionatului.

Mâine, cu FC Voluntari

Pentru runda a 4-a, FC Hermannstadt se deplasează tot „acasă“, la Mediaș, unde întâlnește FC Voluntari, luni 8 august, de la ora 18. Inițial, partida trebuia să se dispute sâmbătă, însă a avut loc o reprogramare, Liga Profesionistă de Fotbal luând în considerare calendarul internațional UEFA Conference League.

Se anunță un meci la fel de dificil ca cel de luni, FC Voluntari fiind tot echipă de podium, cu 2 victorii (3-0 acasă, cu UTA, în etapa trecută, 1-0 în deplasare, cu Petrolul, în runda inaugurală, și 0-1 în fața FC Botoșani). Are în Alexandru Vlad un jucător în echipa ideală a etapei a 3-a, desemnată și publicată de către SuperLiga România. De asemenea, Florea are 2 goluri marcate, unul în minutele de prelungiri din prima etapă, de la Ploiești, și unul în victoria concludentă cu UTA din ruda trecută.

Cele două echipe s-au întâlnit până acum de 13 ori în toate competițiile, 6 meciuri fiind câștigate de FCH, 4 de FC Voluntari, alte 3 partide încheindu-se la egalitate. Din lotul FCH sunt incerți fundașul central Florin Bejan și playmaker-ul Ionuț Năstăsie.

,,Am ajuns în etapa 4, după ce am avut un început bun. Ne dorim să ieșim și de această dată cu fruntea sus. Jucăm contra unei echipe care din punctul meu de vedere a fost surpriza campionatului trecut. Au format o echipă de play-off. Dacă le-au plecat câțiva jucători foarte valoroși, au venit în locul lor alții la fel de valoroși. Au un lot numeric important, au un sistem de joc interesant, joacă cu trei apărători, cu un joc mai direct decât alte echipe. Probabil acesta este stilul lui Liviu Ciobotariu. Dacă vom avea cel puțin aceeași atitudine ca la ultimele meciuri, dar ridicând nivelul de concentrare și cu puțin mai multă încredere – vom face un meci foarte bun. În privința fotbaliștilor incerți – sunt probleme normale, început de campionat, foarte cald, pe lipsa de asta de hidratare, era normal să apară acest gen de contracturi, întinderi. Până acum nu am avut probleme, dar se pare că au fost ceva situații la antrenament, nu în timpul jocurilor.”, a declarat Marius Măldărășanu, antrenorul principal A.F.C.Hermannstadt.

Atât Marius Măldărășanu, antrenorul principal, cât și Petrișor Petrescu, căpitanul echipei, au comentat situația actuală din punct de vedere financiar al FCH, dar și faptul că până în prezent au fost vândute în jur de 200 bilete pentru meciul din etapa 4 Superliga.

,,Aproape fiecare antrenament îl începem discutând despre bani. Nu mi se pare normal! Ni se tot promit lucruri și chiar am fost înțelegători. Suntem un grup foarte frumos, foarte unit și doar pe baza acestui criteriu am reușit să promovăm și să avem aceste rezultate bune în acest început de sezon. Nu este vina suporterilor că s-au vândut atât de puține bilete, mai ales că s-a tot schimbat ziua și ora de disputare. Sunt convins că ne vor susține de aceasă, iar cei care pot o vor face și pe stadion.”,  a declarat Petrișor Petrescu, căpitan A.F.C.Hermannstadt

,,Din luna septembrie (2021) la FCH există o vorbă: «o să fie bine». Ni s-a spus că în ziua meciului cu Voluntari vor intra banii din drepturile TV, iar în ziua următoare vor fi făcute niște plăți. Atunci vom vedea cât de bine va fi. Avem meci în Superliga și măcar cu o zi înainte trebuie să ne debarasăm de aceste lucruri. Este o situație destul de grea, dar nu suporterii trebuie să ajute cu bani.” a declarat Marius Măldărășanu, antrenorul principal A.F.C.Hermannstadt

Biletele pentru meciul de mâine, de la Mediaș, au fost puse în vânzare pe site-ul bilete.ro și sunt disponibile în acest link https://bit.ly/3BBj7da . Totodată, în ziua meciului va fi deschisă casa de bilete de la stadion începând cu ora 16:30.

 

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*