Județul rămâne fără secretar, președinta Cîmpean dă vina pe PSD

PSD acționează fără să se informeze, susține Daniela Cîmpean, președintele liberal al Consiliului Județean Sibiu.

După ce, duminică după-amiază, social-democrații au atras atenția asupra concursului pentru angajarea unui nou secretar al județului, concurs suspendat de  Agenția Națională a Funcționarilor Publici (ANFP), Cîmpean a venit astăzi cu precizări.

Concursul pentru secretarul județului nu a fost organizat de Consiliul Județean Sibiu, afirmă Cîmpean. „Dacă citeau HG 611/2008, consilierii PSD aflau că, fiind vorba despre un concurs de promovare pentru o funcție publică de conducere, a fost organizat de către Agenția Națională a Funcționarilor Publici.
Comisia de concurs a fost constituită prin Ordinul nr. 3785/2017 al conducătorului Agenției Naționale a Fucționarilor Publici cu următoarea componență:  doi reprezentanți ai ANFP, un reprezentant al Prefecturii Sibiu și doi ai Consiliului Județean Sibiu. Practic, trei din cinc membri provin din instituții conduse de colegii lor din PSD. Cu alte cuvinte, PSD Sibiu mă acuză că ANFP și-a suspendat propria procedură de concurs! Urmând același principiu, peste 6 luni când vor înlocui actualul Guvern, nu ar fi de mirare să îmi impute și demiterea acestuia”, a declarat șefa Legislativului județean.

Cîmpean adaugă că, dacă PSD Sibiu ar fi analizat cu obiectivitate motivul suspendării concursului, ar fi ajuns la concluzia că este nefondat. „Se apreciază că, secretarul interimar al județului, membru în comisia de concurs și al cărui raport de muncă va înceta începând cu data de 15 februarie 2018, prin pensionare, ar fi incompatibil pe motiv că ar urma să fie subordonat ierarhic unuia dintre candidați. Evident, o persoană care își va înceta raporturile de muncă prin pensionare înainte de intrarea in funcție a candidatului care câștigă concursul și va ocupa tocmai postul lăsat liber de către acea persoană nu are cum să fie în situație de subordonare ierarhică tocmai cu persoana care își va începe mandatul după ce ea iese la pensie”, este de părere Daniela Cîmpean.

Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici (ANFP) a suspendat concursul de ocupare a funcţiei de secretar al judeţului Sibiu, după selecția dosarelor și desfășurarea probei scrise, când pentru interviu au fost declarați admiși doi candidați. Consilierii judeţeni din grupul PSD au depus o sesizare către ANFP, indicând încălcarea unor prevederi legale. Această instituţie a constatat încălcarea legii şi a dispus suspendarea concursului după proba scrisă, astfel încât interviul programat pentru data de 1 februarie nu a mai avut loc. “Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici suspendă concursul pentru nerespectarea prevederilor: art. 57 alin. (2) din Legea nr. 188/1999, republicată, cu modificările şi completările ulterioare şi art. 142 alin. (2) raportat la art. 33 lit. c) şi art. 34 alin. (4) din H.G. nr. 611/2008, cu modificările şi completările ulterioare. Procedura de organizare a concursului va fi reluată în condiţiile legii”, se arată pe site-ul ANFP.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*