Județul Sibiu are cele mai mari salarii din regiune

Câştigul salarial mediu brut înregistrat în Regiunea Centru în luna octombrie a fost de 4.669 de lei, reprezentând 91,7% din câştigul salarial mediu brut la nivel naţional, care s-a ridicat la 5.090 de lei, potrivit unui comunicat transmis AGERPRES de către Direcţia Regională de Statistică (DRS) Alba.

Cel mai mare câştig mediu brut a fost înregistrat în judeţul Sibiu, 5.057 de lei, iar cel mai mic în Harghita, 4.023 de lei, menţionează sursa citată.

foto: Agro Business

În ceea ce priveşte câştigul salarial mediu nominal net, calculat ca medie ponderată a câştigurilor realizate în judeţele din regiune, acesta a fost de 2.855 de lei, reprezentând 91,6% din câştigul salarial mediu net la nivel naţional, 3.116 lei, precizează DRS Alba.

Valoarea cea mai mare a câştigului salarial mediu net a fost de 3.083 de lei, înregistrată în judeţul Sibiu, iar cea mai mică, de 2.480 de lei, în judeţul Harghita.

Faţă de luna anterioară, câştigul salarial mediu net a înregistrat creşteri în toate judeţele regiunii, iar comparativ cu luna corespunzătoare din anul anterior a înregistrat de asemenea creşteri în toate judeţele, cel mai mult în Harghita, un plus de 16,4%.

În ceea ce priveşte efectivul de salariaţi înregistrat în Regiunea Centru la sfârşitul lunii octombrie, acesta a fost de 695.143 de persoane, reprezentând 12,8% din totalul efectivului pe ţară.

Peste 55% dintre salariaţi şi-au desfăşurat activitatea în cadrul serviciilor, 42,6% în industrie şi construcţii şi doar 2,3% în agricultură, vânătoare şi servicii anexe, silvicultură şi pescuit.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*