Județul Sibiu este pregătit pentru iarnă

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Sibiu s-a întrunit astăzi, la sediul Prefecturii, în şedinţă ordinară.

În calitate de preşedinte al comitetului, prefectul Adela Muntean le-a cerut membrilor să prezinte stadiul pregătirilor pentru asigurarea desfăşurării în condiţii de normalitate a activităţii socio-economice în sezonul de iarnă 2017-2018.

Pentru toate drumurile naționale și județene, precum și pentru autostradă există contracte pentru serviciile de deszăpezire. De asemenea, stocurile de materiale antiderapante au fost completate, iar utilajele de deszăpezire sunt pregătite pentru intervenție. În privința infrastructurii feroviare de pe raza județului Sibiu, a fost constituit comandamentul operațional pentru preîntâmpinarea înzăpezirilor și deszăpezire, la nivelul Regulatorului de Circulație CFR Sibiu.

Instituţia Prefectului a solicitat, încă din luna septembrie, comitetelor locale pentru situaţii de urgenţă, constituite în cadrul autorităţilor publice locale din cele 64 de unităţi administrativ-teritoriale ale judeţului, să întreprindă şi să comunice stadiul realizării măsurilor necesare pregătirii pentru iarnă, în special cele care vizează contractarea serviciilor de deszăpezire a drumurilor publice; necesarul de carburanţi, piese de schimb, materiale pentru combaterea poleiului şi înzăpezirii; asigurarea de combustibili necesari încălzirii sediilor unităţilor de învăţământ în sezonul de iarnă; existenţa adăposturilor de noapte pentru persoanele defavorizate şi/sau identificarea locurilor care pot primi o astfel de funcţiune în caz de necesitate.

 

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*