Județul Sibiu promovat la Bucureşti

În acest sfârşit de săptămână Consiliul Județean Sibiu, Primăria Municipiului Sibiu și Asociația Județeană de Turism Sibiu vor promova oferta turistică a Sibiului la Târgul de Turism al României din București.

Colinele Transilvaniei (c) Mihai DragomirLa evenimentul care se desfăşoară în perioada 12-15 noiembrie la Bucureşti, va participa o delegaţie sibină formată din reprezentanţi ai Centrului de Informare Turistică Avrig, Arena Platoş, Arka Park, agenţii de turism şi hotelieri. „A devenit o tradiţie să participăm la acest târg ce atrage peste 17 000 de vizitatori şi numeroşi specialişti din industria turistică. Sibiul se bucură de interes din partea agenţiilor şi individualilor în cautare de idei de călătorie şi de afaceri. La standul Sibiului, vizitatorii vor primi materiale despre atracţiile turistice ale destinaţiei şi oferte speciale pregătite de operatorii turistici pentru sezonul 2015-2016. Prezenţa noastră la acest târg consolidează totodată poziţia judeţului Sibiu drept destinaţie turistică atractivă tot timpul anului şi ne aşteptăm ca volumul vânzărilor să crească pentru sezonul de iarnă. Ofertele de petrecere a sărbătorilor de iarnă în sate tradiţionale din Mărginimea Sibiului, Târgul de Crăciun din Piaţa Mare a Sibiului, vacanţe active la parcul de aventură şi pe pârtiile de la Păltiniş, drumeţii pe rachete, cazare în conace de pe Târnave sau în camerele inedite ale hotelului de gheaţă de la Bâlea Lac, programe culinare precum „cina în cetate” sunt câteva din atracţiile magnet pe care le prezentăm.”, au declarat reprezentanţii AJTS.

Destinaţii de vacanţă

În prima zi a târgului, Asociaţia Judeţeană de Turism va prezenta agenţiilor de turism noutăţile ofertei turistice sibiene, în cadrul conferinţei „Vacanță în Țara Mea. Descoperă România!”, organizată de Federaţia Asociaţiilor de Promovare din România. Regiunea Mărginimea Sibiului se va bucura de atenţie sporită, întrucât i se va acorda în mod oficial titlul de Destinație Europeană de Excelență pentru Turism și Gastronomie 2015, ca urmare a concursului organizat de Comisia Europeană şi derulat la nivel naţional de Autoritatea Naţională pentru Turism. Locul doi este ocupat de o destinaţie turistică tânără, Colinele Transilvaniei, din arealul Hârtibaciu –Târnava Mare – Olt, parte a reţelei europene Natura 2000, care are drept prieten şi ambasador pe Prinţul Charles al Marii Britanii, şi un consorţiu de management format din parteneri activi în protecţia mediului, cultură şi turism.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*