„Junii Sibiului”, în Spania | FOTO

Ansamblul Junii Sibiului a făcut, în această seară, repetiții cu soliștii și orchestra pentru concertul pe care îl va susține mâine în fața a sute de români care locuiesc în Alcala de Henares și împrejurimi.

Repetițiile au avut loc la sediul postului Radio Românul, chiar în timpul emisiunii în care au fost invitați să vorbească despre „Junii Sibiului” Silvia Macrea, directorul Ansamblului, Elize Stan, realizator TVR, și binecunoscutul interpret Nicolae Furdui Iancu. Ei au vorbit împreună cu realizatoarea Irina Sîntimbreanu despre tradițiile culturale ale județului Sibiu și ale întregii Românii promovate de „Junii Sibiului”.
Soliștii și orchestra au trecut în revistă toate píesele incluse în program, în timp ce la Radio Românul s-au depănat amintiri despre începuturile celui mai vechi ansamblu profesionist din România, dar și despre proiectele prezente și viitoare. Au urmat, apoi, la microfon Marcel Părău alături de echipa tinerilor soliști Andreea Haisan, Daniel Pop, Alexandru Bredățan, Stana Stepanescu, Nicu Mîță, Gabriel Dumitru și Paul Ananie.
În prima parte a zilei, membrii Ansamblului au vizitat capitala Spaniei, unde au luat contact cu cele mai importante elemente ale culturii iberice.
Aproape 50 de soliști, muzicanți și dansatori se află în Spania, la Alcala de Henares, pentru ultimul spectacol din seria de șapte programate pentru acest an aniversar al „Junilor”, care împlinesc șapte decenii de activitate neîntreruptă.

Evenimentul este organizat de Consiliul Județean Sibiu prin Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale „Cindrelul – Junii” Sibiu, cu sprijinul UMR şi Radio Românul din Madrid. Acţiune cofinanţată de Consiliul Local Sibiu prin Primăria municipiului Sibiu.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*