Junii Sibiului își poartă cântecul și jocul prin Banat și Transilvania

În perioada 6-15 iulie 2022, Ansamblul Folcloric Profesionist „Cindrelul-Junii Sibiului” susține patru mari spectacole în cadrul unor manifestări de anvergură pentru Banat și Transilvania: Festivalul Inimilor de la Timișoara, Festivalul „Florile Oltului” de la Avrig, Spectacolul „Tinerețe” de la Cluj-Napoca și Festivalul de Folclor al Cetății Deva.

Pentru Ansamblul Folcloric Profesionist „Cindrelul-Junii Sibiului” participarea la Festivalul Inimilor de la Timișoara este o tradiție, artiștii sibieni fiind prezenți în nenumărate rânduri pe scena acestei manifestări internaționale, aflate la cea de-a 31-a ediție.

În acest an, Junii Sibiului își aduc contribuţia la spectacolul folclorului mondial din Timișoara cu un program special dedicat bogatului patrimoniu cultural imaterial al județului Sibiu și al Transilvaniei; dansatorii și instrumentiștii ansamblului, soliștii Robert Târnăveanu, Alina Bîcă și taragotistul Adrian Neamțu evoluează miercuri, 6 iulie, în prima zi de festival, în spectacolul organizat de la ora 19:30, în Parcul Rozelor din Timișoara.

La sfârșitul săptămânii, Junii Sibiului sărbătoresc „Florile Oltului”, înflorite la cea de-a 49-a ediție a festivalului-concurs găzduit de orașul Avrig. Muzica pop și concursul tinerilor soliști de muzică populară fac programul primelor două zile de festival în 8 și 9 iulie, iar duminică, 10 iulie, de la ora 17, Ansamblul „Cindrelul-Junii Sibiului”, Alina Bîcă și taragotistul Adrian Neamțu performează pe scena amenajată pe Terenul de Fotbal.

În 12 iulie a.c., Junii Sibiului se numără printre invitații speciali ai spectacolului „Tinerețe”, inițiat de interpreta Oana Bozga-Pintea. Artiștii sibieni vor celebra tinerețea și diversitatea folclorului  alături de soliști de renume, în cadrul evenimentului organizat de la ora 18.30, în Piața Unirii din Cluj-Napoca.

Vineri 15 iulie, Ansamblul „Cindrelul – Junii Sibiului” și invitaţii Marius Ciprian Pop, Cristian Fodor, Ilie Medrea, Robert Târnăveanu, Alina Bîcă, Adrian Neamțu, Oana Tomoiagă, Paul Ananie, Gabriel Dumitru, Andreea Haisan, Geanina Gavrilă urcă pe scena unei manifestări tinere: Festivalul de Folclor al Cetății Deva. Spectacolul are loc de la ora 19, în Parcul Cetate din Deva.

Conducerea muzicală a Ansamblului Folcloric Profesionist „Cindrelul-Junii Sibiului” este asigurată de Gabriel Popescu, coregrafia este semnată de Theodor Vasilescu și Silvia Macrea, iar asistent coregraf este Alesea Sas. Conceptul artistic al spectacolelor îi aparține managerului Silvia Macrea.

Ansamblul Folcloric Profesionist „Cindrelul-Junii Sibiului” funcționează în cadrul Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale „Cindrelul-Junii” Sibiu, instituție a cărei activitate este posibilă cu finanțarea acordată de Consiliul Județean Sibiu.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*