Juniorii de la CSU Sibiu au impresionat la turneele finale

Cu echipa mare eliminată încă din sferturi, CSU Sibiu a trăit în săptămâna trecută emoțiile turneelor finale ale Campionatului Național de baschet masculin prin echipa a doua a clubului, participantă în Liga I, respectiv juniorii Under 13.

Impresie excelentă

BC CSU Sibiu 2 și BC CSU Sibiu Under 13 au participat la turneele finale programate la Ploiești. Echipa a 2-a a clubului sibian a lăsat o excelentă impresie în ultima fază a Ligii I, chiar dacă a pierdut toate cele 5 partide disputate. Antrenorii Goran Vrkic și Alexandru Rubint au aruncat în luptă cel mai tânăr lot din întrecere, în condițiile în care CSU 2 nu are drept de promovare în Liga Națională, iar obiectivul principal este de formare a unor jucători de valoare pentru Sibiu și pentru baschetul românesc.

Lot foarte tânăr

CSU Sibiu „este singura echipă din Liga Națională ce continuă să înscrie echipa a 2-a în competițiile oficiale, oferind astfel jucătorilor din propria pepinieră șansa de a juca. Un lucru care lipsește atât de mult tinerilor baschetbaliști români.“, notează unitedhoops.ro.

Cu patru victorii din cele nouă partide disputate în faza de calificare la Turneul Final, echipa sibiană s-a bazat la Ploiești pe un lot cu o medie de vârstă de numai 17 ani. În condițiile în care adversarele aveau ca obiective promovarea în elita baschetului românesc, cu jucători experimentați, prestația sibienilor a fost cu atât mai mult apreciată. CSU Sibiu 2 a înregistrat următoarele rezultate: 57–75 cu CS Universitar Târgu Mureș, 66–89 cu CS Municipal Ploiești, 43-83 cu CSU Știința București, 59-63 cu CS Agronomia București și 52-72 cu CS Rapid București.

Jucători

Din lotul deplasat la Ploiești de antrenorii Goran Vrkic și Alexandru Rubint au făcut parte, cu mici excepții, doar juniori. „Victor Georgescu (18 ani, liderul echipei la intercepții și recuperări ofensive), Cristian Cerbu (17 ani, cel mai bun marcator), Bogdan Bădițășcu (16 ani), Codrin Ivan (17 ani), respectiv Robert Andrei Porime (18 ani) sunt cinci dintre sportivii care au evoluat în toate meciurile echipei sibiene din acest sezon competițional, incluzând cele cinci partide de la turneul final. Așadar, toți sunt juniori. Cel de-al 6-lea și ultimul care a evoluat în toate meciurile este Vlad Georgescu (cel mai bun pasator), sportiv născut în anul 2000, sportiv ce va aniversa 21 ani în luna iulie“, notează unitedhoops.ro.

La turneul final a mai evoluat și David Stan (născut în 1999), jucător care face parte din lotul primei echipe. De asemenea, au mai intrat pe teren, la Ploiești, Eduard Valentin Apostol (17 ani), Vlad Stănese (16 ani), Bogdan Murășan (16 ani), Ștefan Botezatu (17 ani) și Roberto Kruppa (15 ani).

CSU Sibiu Under 13

Juniorii BC CSU Sibiu Under 13, pregătiți de Nikola Pavlovic și Mădălina Geleriu au încheiat și ei sezonul competițional, după meciurile din cadrul Turneului Final de la Ploiești. Au câștigat 2 partide din 5, cu Dinamo și U BT Cluj Napoca. În chiar debutul turneului, au cedat la un singur punct în fața gazdelor, 63-64 cu ABC Lynx Ploiești, apoi au pierdut cu 51-79 în fața ACS Dan Dacian Portocaliu București. În meciul trei, au învins CS Dinamo CSȘ Nr. 6 București, cu 80-72, iar în meciul patru au fost învinși de ABC Shooting Stars Buftea, scor 49-57. Micii baschetbaliști sibieni s-au întors acasă după un meci excelent, încheiat cu victorie, 70-69 cu U BT Cluj Napoca. „Au fost 5 dueluri extraordinare din care micii baschetbaliști au avut multe de învățat! Au încheiat pe locul al 7-lea campionatul și suntem extrem de mândri de fiecare dintre ei pentru munca depusă, ambiția și atașamentul lor față de culorile“, a transmis clubul sibian.

CSU Sibiu: „Felicitări BC CSU Sibiu 2! Tinerii noștri au făcut o figură bună în cadrul Ligii 1, în acest sezon, ajungând până la Turneul Final. Felicitări, copii! Felicitări, Goran Vrkic și Alexandru Rubint!“

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*