Juniorii interiști, peste așteptări

Tinerii fotbaliști de la Inter Stars 2020 Sibiu s-au remarcat încă de la prima participare în Campionatele Naționale

Debutul sezonului 2021 – 2022 a adus pe scena fotbalului sibian un nou centru de copii și juniori. Un proiect dezvoltat de către AFC Inter Stars 2020 Sibiu, clubul care a redat FC Inter fotbalului românesc.

Accent pe copii și juniori

Așa cum a anunțat încă de la reînvierea Interului, conducerea clubului sibian își canalizează eforturile și pe creșterea și dezvoltarea copiilor și juniorilor, care în cel mai scurt timp pot să devină jucători de bază în echipa de seniori. Aceasta activează în prezent în Liga a 4-a, fiind lider la zi în clasament, cu maxim de puncte după 12 partide jucate, golaveraj 75-1!

Respectând cerințele impuse de FRF și accelerând ideea formării unui centru puternic de juniori, plecând practic de la zero, cei de la Inter au reușit formarea și înscrierea echipelor de juniori U19 și U17 în Campionatele Naționale organizate de FRF.

Calificare în play-off

Evoluțiile juniorilor interiști au fost peste așteptări în acest prim campionat în care au dat piept cu echipe din alte zone geografice ale României. Finalul sezonului regulat îi găsește pe tinerii care formează echipa de U17 calificați în play-off-ul competiției, intrând astfel în primele șase echipe ale seriei. Parcursul constant bun din această toamnă nu a rămas așadar fără rezultate, astfel că Sibiul se poate mândri cu încă un club de juniori care îl reprezintă cu cinste.

Prezența celor de la Inter Stars 2020 în Campionatele Naționale este o acțiune cofinanțată de Primăria Municipiului Sibiu, prin Agenda Sportivă 2021.

Academia de fotbal

Proiectul Academiei de fotbal a clubului FC Inter a prins contur în această vară. Grupele U16, U17 și U19 participă deja în competițiile organizate de FRF, U15 în Liga Elitelor, iar alte două grupe, respectiv U11 și U13 sunt angrenate în competițiile organizate de Asociația Județeană de Fotbal (AJF). „Am considerat oportun să ne îndreptăm atenția spre copii și juniori astfel încât să punem bazele unei construcții sănătoase. Considerăm că ne va ajuta și în ceea ce înseamnă construcția unei echipe de seniori bazată pe sibieni, pe tineri jucători, să reușim să le dăm credit acestora și să le oferim o competiție de seniori pe măsură ce aceștia cresc. Este un lucru care trebuia făcut de mult pentru Sibiu, ca tinerii din Sibiu să aibă posibilitatea de a se afirma în fotbalul mare, o șansă mai bună decât au avut până acum. Există o pepinieră bună în Sibiu și în împrejurimi“, anunța în vară Teodor Birț, președintele Academiei FC Inter.

Condiții foarte bune

Copiii și juniorii academiei se bucură de condiții foarte bune de pregătire, fără a plăti taxe lunare. Academia beneficiază de asistență medicală și de serviciile unui preparator fizic. „În timp, ne dorim ca echipele noastre să fie recunoscute la nivel național pentru performanțele lor și, de ce nu, să aducem Sibiului bucuria de a cuceri la nivel de juniori un nou titlu național, cum s-a întâmplat cu cel al Școlii Sportive din urmă cu foarte mulți ani. Academia a luat ființă în urma asocierii cu ASFC Interstar Sibiu, club cu care am colaborat bine și în trecut și care susține în proporție de 100% FC Inter Sibiu. De asemenea, avem o strânsă colaborare cu Alma și cu Clubul Sportiv Școlar Șoimii, astfel încât cei mai talentați juniori să ajungă în cadrul academiei noastre”, a mai declarat Teodor Birț.

 

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*