Jurnaliști europeni la Sibiu. Ministrul Trif vrea să le schimbe părerea despre România!

Un grup de jurnaliști din șase țări a vizitat, astăzi, județul Sibiu, cu prilejul celei mai mari campanii de promovare a României organizată de Ministerul Turismului în ultimii ani.

Jurnaliștii au ajuns, miercuri, în București, iar traseul lor a cuprins vizite în centrul istoric al Brașovului, la castelul Bran, la cetatea Făgăraș, apoi în Sibiu. Oaspeții au admirat atât municipiul Sibiu, cât și atracțiile din împrejurimi: Ocna Sibiului, Muzeul Astra, Lacul Bâlea și Transfăgărășanul. Mulți dintre ei au promis să revină în România, la Sibiu, fiind impresionați mai ales de Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului.

Cei 14 reprezentanți mass-media din Cehia, Grecia, Polonia, Estonia, Spania și România au făcut un tur al celor mai importante atracții turistice din zona Brașov – Bran – Sibiu, iar în vizita de documentare au fost însoțiți de ministrul Turismului, Bogdan Trif, care a dat asigurări că, prin acțiuni de genul acesta, țara noastră va deveni o destinație turistică majoră în Europa.

„Mă bucur că am avut șansa de a prezenta orașul meu, zona mea, tuturor acestor jurnaliști. Sunt mândru de Sibiu, de întreaga regiune și sunt convins că am reușit în aceste zile să contribuim la o schimbare de percepție a multor europeni față de România! Țara noastră va deveni o destinație turistică majoră în Europa, sunt sigur de acest lucru, mai ales acum, după ce am discutat cu liderii de opinie prezenți în țara noastră cu ocazia acestor infotripuri pe care le organizăm. Am întâlnit oameni uimiți de cât de frumoasă este țara noastră și care au recunoscut că, până acum, aveau o imagine nedreaptă a României. În câteva luni, țara noastră va prelua președinția Consiliului Uniunii Europene și nu va fi o misiune ușoară. Garantez că vom avea un mandat de succes și că vom profita de această oportunitate pentru a face cunoscută România la adevărata ei valoare”, a declarat ministrul Bogdan Trif.

Ministrul Turismului, Bogdan Trif, și managerul CNM ASTRA, Ciprian Anghel Ștefan

Ministerul Turismului a organizat acest infotrip,  în parteneriat cu Ministerul de Externe, în vederea pregătirii preluării președinției Consiliului Uniunii Europene de către România, în prima parte a anului 2019, potrivit unui comunicat de presă al Ministerului Turismului. Vizita de documentare realizată în perioada 13 – 16 iunie este al treilea eveniment organizat în cadrul unei ample campanii de promovare realizate în contextul preluării președinției Consiliului Uniunii Europene. Primele infotripuri au prezentat atracțiile turistice din Oradea, Cluj și Delta Dunării. Următoarea vizită de documentare va avea ca destinație litoralul Mării Negre și va avea loc la mijlocul lunii iulie. Toate vizitele de documentare au avut ca punct de pornire Bucureștiul și atracțiile sale, a mai precizat sursa citată.


Conferința de presă susținută de ministrul Bogdan Trif și managerul CNM ASTRA, Ciprian Anghel Ștefan, în Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*