Justiția își caută dreptatea la Sibiu

Justiția și strada, împreună, vor ține România în Europa, susține Radu Vancu, unul dintre liderii comunității „Vă vedem din Sibiu“.

În această săptămână, mișcarea civică și-a declarat solidaritatea cu gestul magistraților „care aleg demnitatea“ și a demonstrat față de adoptarea OUG 7/2019. Dacă, până acum, Judecătoria Sibiu și-a suspendat activitatea o oră pe zi, în semn de protest, astăzi și magistrații se afla probabil în stradă. „Întrucât Cristi Danileț a anunțat că vineri, de la ora 12, magistrații din toată țara vor ieși pe treptele tribunalelor, «Vă vedem din Sibiu» va fi la ora 12 în fața Tribunalului Sibiu. Va fi ziua 445 a protestului nostru zilnic. Magistrații merită asta. Vom fi alături de ei“, a anunțat Vancu.

Forumul Judecătorilor din România, ale cărui revendicări au fost adoptate de judecătorii sibieni, solicită, printre altele, încetarea imediată a atacurilor factorilor politici sau asociaţi la adresa statului de drept şi a statutului judecătorilor şi procurorilor din România, încetarea acţiunilor care intimidează procurorii şi afectează independenţa justiţiei.

Judecătorul Alexandru Florin Zereş a declarat că astăzi, 1 martie, va avea loc o nouă ședință a Adunării Generale a judecătorilor sibieni, pentru a reanaliza situația și a stabili dacă se impun noi forme de protest.


Mihai COLIBABA

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*