„La mulți ani, femeilor din România!”

Mesajul ministrului Bogdan Trif, președintele PSD Sibiu, de 8 Martie.

„8 martie, Ziua Internațională a femeii nu este doar o zi simbolică, ci este un drept câștigat prin lupta necontenită pe care femeile au dus-o de-a lungul istoriei lumii pentru pace, pentru dreptate și libertate. Femeile au demonstrat că pot fi lideri adevărați și că pot conduce lumea fie în prima linie, fie în spatele unor bărbați puternici.

Printre aceste femei se numără și româncele noastre, doamne frumoase, iubitoare și ambițioase. Femeile din România s-au remarcat în întreaga lume prin excelență în domenii precum: sport, artă, literatură, medicină, dar și politică.

Un exemplu este Maria, regina tuturor românilor, o personalitate cu o putere covârșitoare, care s-a remarcat prin abilitatea de a răspunde provocărilor timpurilor primului război mondial. Regina României a fost un pilon în relațiile diplomatice și în același timp şi-a servit ţara ca soră de caritate în spitalele militare. Regina Maria a fost o femeie inteligentă, cu un simț estetic care a marcat istoria frumuseții acelor vremuri.

Femeia Ecaterina Teodoroiu, o tânără de 23 de ani, care a luptat pe front alături de ostașii români și și-a dăruit viața Armatei Române, motivată de un patriotism debordant. Florica Bagdasar, o femeie care a marcat istoria politică, a fost ministru al Sănătății și primul premier femeie al României.  Nadia Comăneci, o sportivă de excepție, o gimnastă a cărei notă de 10 a fascinant întregul mapamond. Simona Halep, o femeie a cărei ambiție de nestăvilit o admirăm astăzi pe terenul de tenis. O campioană în fața căreia românii se înclină cu respect.  Lista româncelor de excepție este foarte lungă. 

Am avut bucuria să întâlnesc de-a lungul carierei mele femei incredibil de reziste la efort, la stres, cu o capacitate fantastică de a lupta, demne, cu spirit de echipă și fidele. Multe dintre acestea îmi sunt colege și toate mi-au câștigat respectul.

La mulți ani, doamnelor! La mulți ani, româncelor!”

Bogdan Trif, președintele Organizaţiei Judeţene PSD Sibiu

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*