La Mulți Ani, Pali Vecsei!

Cunoscutul actor sibian Pali Vecsei împlinește astăzi 47 de ani.

Actor polivalent al Teatrului Național ”Radu Stanca” din Sibiu, și unul dintre cei mai talentați ai generației sale, Pali Vecsei este absolvent al promoției 2001 ai Departamentului de Artă Teatrală, din cadrul Facultății de Litere și Arte, Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu.

În ultimii 17 ani, Pali Vecsei a fost o prezență constantă în majoritatea spectacolelor importante ale Teatrului Național „Radu Stanca” din Sibiu: „Faust”, „Lulu”, „Metamorfoze”, „Călătoriile lui Gulliver”, „Oidip”, „Povestea prințesei deocheate”, regizate de Silviu Purcărete; „Balul”, „Nora” și „Hamlet”, regizate de Radu Alexandru Nica; „Orb de mină” și „Ierusalim”, regizate de Bogdan Sărătean; „Camino Real”, regizat de Cosmin Chivu; „Necunoscuta cunoscută”, regizat de Victor Olăhuț etc.

A devenit cunoscut publicului de film după ce a jucat alături de celebrul actor Armand Assante în ”The Wanders: The Quest of The Demon Hunter” (2017), regizat de Dragoș Buliga.

Pali Vecsei a mai colaborat cu regizorii Alberto Negrin, în filmul „Gino Bartali L’intramontabile”, cu Radu Gabrea, în filmul „Cocoșul decapitat”, precum și cu Silviu Purcărete pentru producția „Undeva la Palilula”.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*