La Mulți Ani Sibiu! Mereu tânăr de 830 de ani. Câți locuitori are Sibiul acum față de acum 150 de ani

Cu cei 147.245 de locuitori permanenți (potrivit Recensământului din 2011) și 30.000 de locuitori temporari, în special studenți, Sibiul este cel mai mare oraș din județ.

Comunitatea locală este alcătuită din grupuri etnice diverse. Marea majoritate a populației este reprezentată de români (94%) care conviețuiesc cu germanii, descendenți ai coloniștilor care au emigrat în secolul al XII-lea din zona Luxemburg, Lorena, Alsacia. Lor li se alătură maghiari, rromi și o foarte puțin numeroasă comunitate evreiască, cu toții contribuind prin influențe culturale specifice la viața orașului. Aceeași diversitate caracterizează și viața religioasă. Alături de ortodocși, la Sibiu își practică liber credința reformați, romano-catolici, greco-catolici și evanghelici-luterani. Structura socială a orașului este bazată pe o experiența de viața istorică și multiculturală, diversitatea locuitorilor săi, aparținând diferitelor grupuri etnice, generații și stiluri de viață, dând orașului o aură specială.

De-a lungul timpului, o dată cu dezvoltarea economică a orașului și extinderea acestuia, a crescut și populația sa.

Astfel, dacă în anul 1850, de când datează cele mai vechi informații referitoare la populația Sibiului orașul număra 12765 de locuitori, populația a crescut constant până în anul 1992, când s-a ajuns la 169.610 locuitori. De atunci numărul locuitorior Sibiului a început să scadă, și datorită emigrației masive a etnicilor germani, astfel că în anul 2011, la ultimul recensământ populația era de 147.245 de oameni.

Această populație este împărțită în 27 de cartiere, dar, în special la marginea orașului sunt create cartiere noi,în plină expansiune.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*