La numai 17 ani, Luca ar putea debuta luni cu Italia

Alexandru Luca (CSC Șelimbăr) a rămas aseară pe bancă la meciul Naționalei U20 cu Polonia, câștigată de România cu 2-1. Convocat în premieră de Bogdan Lobonț la reprezentativa mică, Alex vine să confirme forma excelentă arătată în acest sezon.

Alexandru Luca (CSC 1599 Șelimbăr)

Format la Intersar și trecut în 2020 la seniori, la Măgura Cisnădie, sub comanda tatălui său Neluțu Luca, Alex a făcut pasul spre Liga 2 în această vară, fiind transferat la CSC Șelimbăr. Cu răbdare, Eugen Beza l-a integrat în echipă, iar evoluțiile sale au fost remarcate de Bogdan Lobonț.

Alex Luca (17 ani) a fost rezervă neutilizată aseară, însă ar putea debuta în echipa naționalei mici la următorul meci, cel cu Italia, programat luni 15 noiembrie, de la ora 15, pe Stadio “Enzo Ricci” din Sassuolo.

Tot la lotul naționalei mici se mai află și Toni Suciu, tot de la CSC Șelimbăr, fiind titular și evoluând 69 de minute. Născut la Reghin, atacantul central este un obișnuit al loturilor naționale, urcând rând pe rând de la U16, la U17, U18, iar acum la U20.

Cum e și firesc, la clubul din Șelimbăr e bucurie mare. „Atacantul Toni Sucu a bifat 69 de minute în victoria cu Polonia, în vreme ce Alexandru Luca (născut în 2004) a rămas pe bancă până la finalul amicalului câștigat de naționala lui Lobonț.

Toni Suciu: «A fost o victorie meritată»

Atacantul născut în 2002 a vorbit după victoria cu Polonia. Toni Suciu speră ca România să învingă Italia în meciul de luni. «A fost o victorie meritată. Am întâmpinat multe momente delicate, dar mă bucur că am reușit să le gestionam și să obținem un rezultat pozitiv. Trebuie să rămânem cu picioarele pe pământ și să ne întoarcem din Italia victorioși», a declarat Toni Suciu.

Alexandru Luca: «Voi profita la maxim de orice șansă»

În vârstă de 17 ani, Alexandru Luca se află la prima experiență la loturile naționale și savurează din plin momentul. «Mă bucur foarte mult că am reușit să ajung aici. Este o mândrie pentru mine că pot reprezenta România, este o experiențp nouă pentru mine. nu am mai fost niciodată, dar pot spune că am reușit să mă adaptez rapid la cerințele antrenorului și voi profita la maxim de orice șansă pe care o voi primi» , a declarat Alexandru Luca.

Împreună rescriem istoria Șelimbărului! CSC 1599 Șelimbăr, mai mult decât o echipă, o familie!“, a transmis aseară CSC Șelimbăr.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*