La școală pe bicicletă! „Bicicleta zilnică”, un proiect benefic pentru elevi și dascăli

În urma colaborării dintre Hornbach, unul dintre principalii retaileri locali de materiale de construcții și grădinărit, și Asociația pentru Înfrumusețarea Orașului Sibiu (AIOS), trei școli gimnaziale din Sibiu beneficiază acum de parcări pentru biciclete.

Margareta LUPU | eta@mesageruldesibiu.ro

Astfel, peste 3.400 de elevi și 200 de cadre didactice pot alege să vină la școală folosind bicicleta.

Trei şcoli

Începând de săptămâna trecută, printr-un program destinat comunităţii sibiene, Școala Gimnazială nr. 18 din cartierul Terezian, Școala „Regina Maria” și Colegiul Naţional „Octavian Goga” sunt beneficiarele unor parcări de biciclete acoperite ce cu câte zece locuri fiecare. Inițiativa aparține AIOS, beneficiind de finanțare din partea Hornbach. „Implementarea acestui proiect ne aduce o mare bucurie și sperăm că, astfel, părinții elevilor din cele trei școli își vor îndemna copiii să adopte un stil de viață activ și sănătos. Bineînțeles, ne dorim ca această tendință să devină un obicei printre tinerii sibieni, motiv pentru care, pe termen lung, luăm în considerare posibilitatea extinderii acestui proiect și în alte zone ale orașului”, a declarat Mugurel-Horia Rusu, directorul general al Hornbach România.

Elevii au un motiv în plus să facă mișcare, în detrimentul gadgeturilor preferate

Elevii au un motiv în plus să facă mișcare, în detrimentul gadgeturilor preferate

Preocupare pentru sănătate

Proiectul a fost încurajat și de către cadrele didactice din cele trei instituții de învățământ, cu încrederea că elevii vor alege de acum înainte activitățile petrecute în aer liber, în detrimentul gadgeturilor preferate.

Cornel ȚICHINDELEAN | director Școala Gimnazială nr. 18
„Activitățile sportive sunt pe lista priorităților în școala noastră, iar diplomele obținute în acest domeniu sunt dovada preocupărilor noastre. Implementarea proiectului, prin care s-a montat o parcare acoperită pentru biciclete, sporește interesul elevilor pentru mișcare, reducând timpul, câteodată prea mare, acordat calculatorului.“

„Bicicleta Zilnică” și Hornbach

Încă din faza incipientă a proiectului de inaugurare a noului magazin, Hornbach a pus un accent important pe implicarea în susținerea unui mod de viață sănătos al celor mai tineri sibieni. Astfel, s-a putut continua proiectul „Bicicleta zilnică”, căruia AIOS i-a pus bazele acum doi ani. Școlile la care au fost montate noile parcări pentru biciclete, fiecare având câte zece locuri, au fost alese de comun acord cu Serviciul Public de Administrare a Unităţilor de Învăţământ Preuniversitar de Stat Sibiu.

„Bicicleta Zilnică“

Proiectul „Bicicleta Zilnică“ a început în 2013, prin montarea a 37 de rasteluri pentru biciclete în tot oraşul Sibiu, în special în zone de cartiere sau comerciale, cu aflux mare de oameni. Suporturile au fost instalate în locurile cele mai dorite de către bicicliştii sibieni, după un vot public, şi au acoperit majoritatea cartierelor oraşului.

2 Comments

  1. Este un inceput de drum bun numai sa nu se opreasca aici. Daca doar 5% dintre elevi ale sa vina cu bicicleta la scoala vor avea probleme cu parcarea. In rest, toate bune.

  2. O initiativa foarte buna care sustine miscarea. Felicitari!

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*