La volan în prag de comă alcoolică sau taximetrist fără permis, doar câteva cazuri care ne pun în pericol viața pe șosele

În ultimele 24 de ore, polițiștii sibieni au continuat acțiunile de prevenire și combatere a încălcării normelor rutiere pe drumurile publice. Astfel, au constatat mai multe infracțiuni la regimul rutier, au ridicat în vederea suspendării 13 permise de conducere și au aplicat peste 100 de sancțiuni contravenționale.

 

Exemple relevante:

La data de 23 iunie, în jurul orei 22:40, polițiștii Biroului Rutier Sibiu au oprit pentru control în trafic, pe bvd-ul Mihai Viteazu din municipiul Sibiu, un conducător auto, în vârstă de 48 de ani, sibian. Bărbatul conducea un ansamblu de vehicule format din autoutilitară și remorcă, iar în urma verificărilor efectuate, polițiștii rutieri au constatat că acesta nu deținea permis de conducere corespunzător categoriei din care face parte acest ansamblu de vehicule. În cauză, s-a deschis un dosar penal în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere cu permis necorespunzător.

Șoferul unui autoturism condus în regim taxi fost oprit în trafic de către polițiștii Biroului Rutier Sibiu, pe str. Gheorghe Lazăr. Bărbatul, un sibian în vârstă de 36 de ani, conducea autoturismul deși avea exercitarea acestui drept suspendată. La nivelul Biroului Rutier Sibiu s-a deschis un dosar de cercetare penală care vizează săvârșirea infracțiunii  de conducerea pe drumurile publice a unui vehicul de către o persoană având exercitarea acestui drept suspendată.

La data de 23.06.2022, în jurul orei 23:25, pe str. Principală din Laslea, polițiștii rutieri au oprit pentru control un autoturism condus de către un localnic în vârstă de 50 de ani. Testarea alcoolscopică a conducătorului auto a indicat o valoare de 1,27 mg/l alcool pur în aerul expirat, acesta fiind însoțit la o unitate medicală unde i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei în sânge. La nivelul Poliției Orașului Dumbrăveni s-a deschis un dosar de cercetare penală care vizează săvârșirea infracțiunii de conducere sub influența alcoolului.

În dimineața zilei de ieri, în jurul orei 10:00, pe str. Țesătorilor din Cisnădie, polițiștii rutieri au oprit pentru control în trafic un localnic în vârstă de 68 de ani care conducea un moped. În urma verificărilor efectuate s-a constatat că bărbatul nu deține dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice, iar mopedul  nu este înmatriculat/înregistrat, numărul aplicat fiind fals. În cauză, s-a deschis un dosar penal în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducere fără permis, conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul neînmatriculat sau neînregistrat, respectiv conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul cu număr fals de înmatriculare.

 

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*