Lacul lui Binder, transformat în loc de agrement! Fodor îi invită pe sibieni să vadă minunea

Prezentarea publică a proiectului de reamenajare a Lacului Binder va avea loc marți, 17 octombrie, de la ora 18, în curtea interioară a Primăriei Sibiu.

Toți cetățenii interesați sunt invitați să participe la această prezentare la care va fi prezent primarul Astrid Fodor, împreună cu alți reprezentanți ai Primăriei, precum și proiectantul care a realizat documentația în valoare de aproximativ 110.000 lei.

Amenajarea lacului Binder în scop de agrement este unul dintre proiectele pentru care municipalitatea și-a propus să obțină fonduri europene, a declarat primarul Astrid Fodor, pentru Mesagerul de Sibiu.

Lacul lui Binder a apărut recent, pe locul de unde în perioada interbelică se exploata materie primă pentru fabrica de cărămidă și țiglă a unui negustor sas pe nume Binder. După ce fabrica nu a mai funcționat, apa de la izvoarele descoperite în timpul exploatării, care înainte fusese permanent pompată spre Cibin, a început să se acumuleze. Acum, lacul măsoară 7 hectare, iar adâncimea sa maximă este de aproximativ 10 metri.

În 2015, municipalitatea a amenajat în apropierea lacului un loc de picnic.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*