Lână pentru export

O cantitate de lână de peste 1.500 de tone a fost colectată odată cu începerea sezonului de tuns al oilor, în judeţele Sibiu şi Constanţa, în urma programului de sprijin pentru comercializarea lânii, 1.100 tone fiind trimise la export, către Turcia, India, China şi Italia.

„Centrele de colectare a lânii din Sibiu au intrat în campania de preluare-sortare-balotare-valorificare. Din județul Sibiu s-a livrat la export o cantitate de peste 500 tone de lână”, afirmă Ionuț George Diaconeasa, consilier al ministrului Agriculturii.

Potrivit unui comunicat remis de Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, măsura de realizare a centrelor de colectare a fost luată în baza Hotărârii de Guvern nr. 500/ 2017 privind acordarea ajutorului de minimis pentru aplicarea programului de susţinere a crescătorilor de ovine pentru comercializarea lânii, pentru a veni în sprijinul fermierilor crescători de ovine.

„În Programul de susţinere a crescătorilor de ovine pentru comercializarea lânii şi-au manifestat intenţia de a participa peste 32.000 de beneficiari, cu o cantitate totală estimată de aproximativ 23.000 de tone, aşadar prin centrele existente se poate prelua în totalitate această cantitate”, se menţionează în comunicatul citat de AGERPRES.

Pentru a beneficia de sprijinul de 1 leu/ kg pentru lâna comercializată, cei înscrişi în program trebuie să depună la Direcţia pentru Agricultură documentele justificative de plată, până la data 1 iulie 2018. Documentele justificative de plată sunt factura/fila/filele din carnetul de comercializare, din care să rezulte cantitatea de lână comercializată.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*