„Lantern Festival – China în 20 de legende” continuă la Muzeul ASTRA! Ghidaj gratuit pentru o experiență unică

China se prezintă la Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului.

Astăzi, mâine și duminică, vizitatorii vor beneficia de ghidaj gratuit, fără costuri suplimentare după achitarea biletului, pe traseul celor 20 de legende chinezești prezentate în cadrul Lantern Festival. Asta se va întâmpla începând cu orele 22 si 23,  iar plecarea în muzeu se va face de la Pavilionul Muzeal Multicultural, aflat la intrarea principală.

Vernisată și inaugurată în cadrul FITS 2019, expoziția unică în România „Lantern Festival – China în 20 de legende” continuă la Muzeul ASTRA până în 4 august, de miercuri până duminică, în intervalul orar 20:00 – 00:00. Evenimentul prezintă 20 de instalații de lampioane inspirate din istoria și mitologia chineză. Elemente din această cultură, dragoni, urși panda, păsări, animale și plante exotice creează pe aleile muzeului o atmosferă feerică, în fiecare seară, de miercuri până duminică.

foto: Dragoș Dumitru

„Lantern Festival” este o tradiţie veche de secole, care a început să fie sărbătorită încă din timpul dinastiei Han (206 î.Hr.-221 d.Hr.), și reprezintă tablouri monumentale și pline de lumină din istorie și mitologie. Expoziţia are ca subiecte elemente din cultura chineză, iar superbele lampioane vor crea o atmosferă unică.

Lantern Festival – China în 20 de legende este un eveniment organizat de Muzeul ASTRA în parteneriat cu Teatrul Naţional „Radu Stanca” Sibiu, Festivalul Internaţional de  Teatru de la Sibiu, Ambasada Republicii Populare Chineze în România, Zigong Haitian Culture Co., Ltd. și Ministerul Culturii și Turismului din China.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*