Leadership în cultură și artă. Ioan Holender, în dialog cu Constantin Chiriac

Ioan Holender susține o conferință specială a Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu, pentru studenții Departamentului de Artă Teatrală al Universității „Lucian Blaga” din Sibiu, vineri, 9 martie, de la ora 10.00, la studioul CAVAS din incinta Facultății de Litere și Arte.

Ioan Holender / foto: Dragoș Dumitru

Tema conferinței este leadership în cultură și artă și se va desfășura sub forma unui dialog cu președintele FITS, Constantin Chiriac. Membru de onoare al Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu, Ioan Holender este cunoscut publicului FITS pentru conferințele susținute de-a lungul edițiilor, dar și pentru prezența la Sibiu, în anul 2017, alături de ServusTV, când a realizat o ediție a emisiunii „kulTOUR mit Holender”, în care a prezentat povestea festivalului telespectatorilor din Germania, Austria și Elveția.

Ioan Holender s-a născut în Timișoara și s-a stabilit ulterior în Austria, unde a studiat canto la Conservatorul din Viena și a absolvit studiile universitare în 1962. Între 1962-1966 a fost angajat ca prim bariton la Teatrul de Operă din Klagenfurt. Din 1992 până în 2010, a ocupat funcția de Director al Operei de Stat din Viena și este cel mai longeviv director al instituției, de la înființarea acesteia.

Timp de șapte ediții, a ocupat funcția de președinte de onoare și director artistic al Festivalului Internațional „George Enescu” din București. Este consilier artistic al Metropolitan Opera New York și al Festivalului de primăvară din Tokyo și realizează emisiunea de cultură „kulTOUR mit Holender”, transmisă săptămânal în Austria, Germania și Elveția, de postul de televiziune austriac ServusTV.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*