Lege schimbată. Amenzi drastice pentru șoferii agresivi

Modificări la Cod Rutier. Guvernul a aprobat, în şedinţa de joi, printr-o ordonanţă, modificarea şi completarea OUG nr.195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, stabilind noi sancţiuni pentru mai multe abateri de la legislaţia rutieră.

Noile prevederi vor intra în vigoare la 3 zile după publicarea ordonanței în Monitorul oficial, conform Stirilor Pro TV.

Noul Cod Rutier – modificările aduse de Guvern

Şoferii care vor circula nejustificat pe banda de urgenţă a autostrăzilor vor primi de-acum amenzi mult mai mari: de până la 2900 de lei. Dar mai ales îşi vor pierde dreptul de a mai conduce vreme de 90 de zile.

De asemenea, cei care merg pe contrasens, întorc sau merg cu spatele pe autostrăzi vor rămâne de-acum pietoni 120 de zile. La fel şi şoferii care trec calea ferată fără să se asigure sau care depăşesc limita de viteză legală cu mai mult de 70 de kilometri la oră.

Depăşirea neregulamentară va fi şi ea mai aspru pedepsită de Codul Rutier: amenda poate ajunge la 1160 de lei, iar permisul de conducere va fi suspendat nu 30 de zile ca până acum, ci 60 de zile. În caz de accident, sancţiunile sunt și mai aspre: 2900 de lei amendă şi 90 de zile fără permis.

Neacordarea de prioritate este una dintre cele mai frecvente cauze care duc la accidente de circulaţie. Aşa că abaterea intră de acum pe lista celor cu sancţiuni mai severe: ele pot ajunge pana la 2900 de lei amendă şi 90 de zile suspendarea dreptului de a conduce.

Codul Rutier îi pedepsește și pe şoferii care nu îşi curăţă parbrizul şi geamurile maşinilor ca să aibă vizibilitate optimă. Dar și pe cei care îşi lasă maşinile parcate, fără să le asigure cu frâna de mana trasă sau băgate în viteză.

Lista completă a noilor reguli AICI.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*