Leguma cu 10 beneficii medicale: curăță rinichii, reduce colesterolul „rău” și întinerește pielea

Această legumă este folosită deseori în bucătăria românească și are o mulțime de beneficii pentru organism care nu sunt știute de toată lumea, scrie Monitorul de Cluj.

Leguma cu 10 beneficii pentru organism este ridichea. Această legumă este mică, dar are un gust intens și o aromă delicioasă. Este utilizată des în salate fiindcă dă impresia de prospețime.

Cele 10 beneficii medicale ale acestei legume sunt următoarele:

Menține ficatul sănătos

Combate infecțiile tractului urinar

Protejează inima

Reduce tensiunea arterială

Reduce colesterolul „rău”
Previne cancerul
Curăță rinichii
Protejează/întinerește pielea
Întărește sistemul imunitar

Protejează sistemul digestiv

Leguma cu 10 beneficii medicale pentru organism: curăță rinichii

Leguma cu 10 beneficii medicale pentru organism – Ridichile foarte eficiente în prevenirea infecțiilor tractului urinar datorită efectului diuretic, potrivit site-ului de specialitate doctorulzilei.ro.

Pentru că acestea sunt antibacteriene, ridichile sunt eficiente în combaterea infecțiilor și în protejarea rinichilor.

Pe lângă faptul că ridichea curăță rinichii, ea este și leguma care reduce tensiunea arterială, printre alte beneficii medicale pe care la are pentru organism. Mai exact,

ridichea este o sursă bogată de potasiu, iar acest mineral este esențial pentru reglarea tensiunii arteriale.

În același timp, această legumă cu multe beneficii și foarte sănătoasă îmbunătățește și circulația sângelui fiindcă ajută corpul să distribuie sângele în mod corect.

Unul dintre cele 10 beneficii pe care leguma aceasta le mai are este faptul că protejează inima – ridichile au multă antociniană în ele, anume un flavonoid care contribuie la sănătatea sistemului cardiovascular, protejându-ne astfel inima.

Leguma cu 10 beneficii medicale: Reduce colesterolul „rău” și întinerește pielea

Ridichea, leguma cu 10 beneficii medicale pentru organism, poate să reducă colesterolul „rău” din sânge. Această legumă sporește imunitatea organismului nostru datorită conținutului mic de grăsimi saturate și colesterol.

Ele au un gust sățios și sunt ideale, chiar recomandate, în cure de detoxifiere, împreună cu salata verde.

Pe lângă acest lucru, leguma cu 10 beneficii medicale pentru organism are și beneficii pentru pielea noastră care pot fi trecute și labeneficii de frumusețe. Conform dozadesanatate.ro, ridichile conțin vitamina C, fosfor, zinc și complex de vitamine B care contribuie la îngrijirea pielii, chiar pare că întinerește pielea.

Apa de ridichi care se obține prin fierberea lor ajută la hidratarea pielii, iar unele persoane folosesc aceste legume ca să-și curețe tenul. Industria cosmetică utilizează ridichile pentru tratarea problemelor pielii, datorită puterii lor dezinfectante, mai spune sursa citată.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*