Liberalii au schimbat conducerea învățământului sibian

La șefia Inspectoratului Școlar Județean Sibiu a fost numit, prin ordin al ministrului Educației, Alexandru Dumbravă, fost director al Casei Corpului Didactic, susținut de PNL. De asemenea, la Casa Corpului Didactic, directoarea Claudia Mery Sîmtion, consilier local PSD, a fost înlocuită din funcție.

Noul guvern liberal vine cu numiri noi în funcții-cheie. Astfel, în cursul zilei de joi, ministrul Educației și Cercetării, Monica Cristina Anisie, a semnat ordinul prin care Alexandru Dumbravă a devenit inspector școlar general al județului Sibiu. Fostul „general”, Marius Emilian Novac, s-a întors astfel la conducerea Liceului Teoretic ”Gheorghe Lazăr” din Avrig, pe care o obținuse prin concurs.

Dumbravă a fost directorul Casei Corpului Didactic Sibiu până la sfârșitul lunii august a acestui an, când a fost înlocuit cu Mery Sîmtion, iar la începutul lunii septembrie, s-a înscris oficial în PNL.

Mandatul Claudiei Sîmtion la CCD Sibiu a fost și el de scurtă durată, astfel că noua directoare a instituției este Mirela Iancu, fost inspector școlar general adjunct în perioada iulie 2016 – iulie 2019.

„Începând cu data de 14.11.2019, prin OMEC nr. 5262, domnului profesor Novac Marius Emilian i-a încetat numirea, prin detașare în interesul învățământului, în funcția de inspector școlar general. Începând cu această dată, domnul profesor Novac Marius Emilian s-a reîntors pe funcția de director al Liceului Teoretic ”Gheorghe Lazăr” Avrig, funcție obținută prin concurs. În conformitate cu OMEC nr. 5263 din 14.11.2019, pe funcția de inspector școlar general al I.S.J. Sibiu a fost numit domnul profesor doctor Dumbravă Alexandru Petru prin detașare în interesul învățământului. Reamintim faptul că domnul profesor Alexandru Petru Dumbravă a ocupat funcția de director al Casei Corpului Didactic Sibiu până la sfârșitul lunii august a acestui an. Tot din 14.11.2019 a fost numită, prin detașare în interesul învățământului pe funcția de director al Casei Corpului Didactic Sibiu, doamna profesor Iancu Mirela Maria, fost inspector școlar general al I.S.J. Sibiu. Dânsa a înlocuit în această funcție pe doamna profesor Simtion Claudia Mery”, a declarat Constantin Dincă, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Școlar Județean Sibiu, pentru Mesagerul de Sibiu.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*