Liceeni din Sibiu, în vizită la Palatul Parlamentului

Elevii secției maghiare a Colegiului Național „Octavian Goga“ Sibiu, clasele a IX-a și a XI-a, însoțiți de profesorii-diriginți Éva Munteanu Keresztes, respectiv Edith Benedek, au vizitat Palatul Parlamentul, în cadrul programului „Școala Altfel“. Grupul de șase liceeni a vizitat cele două camere decizionale ale Parlamentului, sala Grupului Parlamentar al UDMR și obiectivele turistice ale Casei Poporului. În urma periplului prin Parlament, tinerii au avut ocazia să vadă cum decurg treburile legislative.

Gazdă pentru grupul de tineri a fost deputatul UDMR, sibianul Zacharie Benedek, care reprezintă în Parlament județele Sibiu, Harghita, Bistrița-Năsăud și Alba. „Elevii au pus foarte mule întrebări în legătură cu activitatea din Parlament. Au vrut să cunoască modul în care se adoptă o lege, au participat ad-hoc la o ședință de grup parlamentar, fiecare luând cuvântul de la microfon, și au fost curioși în legătură cu sistemul de vot din Camera Deputațiilor. Totodată, au vizitat sălile în care au loc ședințele comisiilor parlamentare, dar și sălile în care își desfășoară activitatea Camera Deputaților și Senatul“, ne-a declarat Zacharie Benedek, deputat UDMR de Sibiu. În final, delegația sibiană a luat prânzul la cantina Parlamentului. Elevii de etnie maghiară au vizitat și restul Casei Poporului, beneficiind de informații din partea unui ghid autorizat.

Vizita în București a liceenilor sibieni s-a întins pe două zile, aceștia vizitând școala cu predare în limba maghiară maternă „Ady Endre” din Capitală,  centrul Bucureștiului și Parcul Herăstrău.

One Comment

  1. Alin Tocanel says:

    Oare imi puteti explica si mie cat mai simplu despre partaj?

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*