Liceul de Arta din Sibiu participă la ediția de vară a târgului Narada „Împreună pentru școala noastră”

Liceul de Artă din Sibiu s-a înscris la ediția de vară a târgului Narada „Împreună pentru școala noastră” cu proiectul cu care participă și la Maratonul Internațional Sibiu, respectiv „Radioul din Școală”.

Foto: Asociația de părinți a Liceului de Artă

”Liceul de Artă din Sibiu aleargă la Maratonul Internațional din Sibiu pentru a strânge banii necesari înființării unei statii radio în școală – un radio școlar. Deoarece nu am reușit să strângem banii necesari la maraton  – doar un cadru didactic din școală aleargă alături de alți 39 de alergători – părinți, copii, prieteni – , participăm și la Târgul de primăvară Narada. Suntem la a doua participare la acest târg”, explică Alina Hoara, profesor în cadrul Liceului de Artă din Sibiu.

Astfel, în data de 29 mai, în cadrul târgului organizat în cadrul Liceului de Artă, în paralel cu celalte 29 de școli din țară care participă la ediția din acest an a evenimentului Narada, elevii vor încerca să mobilizeze comunitatea pentru a participa și a cumpăra produsele puse în vânzare. Banii adunați vor fi și de această data supuși unui mecanism de dublare, susținut de partenerii Narada, Bergerat Monnoyeour și Ipso Agricultură, și vor fi folosiți pentru finanțarea proiectului.

Proiectul pentru Maraton a fost depus de către Liceul de Artă din Sibiu reprezentat de Asociația de părinți a Liceului de Artă. Acesta vizează crearea unui post de radio școlar la Liceul de Artă. Prin acest proiect, inițiatorii spun că se va oferi șansa elevilor și profesorilor să anime pauzele școlare.

„Vom oferi șansa elevilor și profesorilor să anime pauzele școlare. Vom crea un grup de lucru format din elevi și un profesor coordonator care se va ocupa de transmisiunile live din timpul pauzelor. În cadrul transmisiunilor vom anunța sărbătoriții zilei, vom difuza muzică de calitate, inclusiv clasică, muzică studiată de elevi, vom face anunțuri legate de proiecte în care se pot implica elevii și profesorii deopotrivă, o pauză va fi alocată dedicațiilor și vom încuraja transmiterea de mesaje pozitive la nivel de școală. Așadar ne dorim o stație radio!”, spun reprezentanți liceului.

Elevii liceului au mai avut parte de experiența radioului școlar în 2015 prin proiectul RadioDeVis care a fost unul câștigător, iar elevii liceului au colaborat cu elevii Școlii Nr.1 și transmiteau live în Școala 1.

Proiectul s-a desfășurat atunci pe parcursul unui an școlar. De atunci elevii și-au manifestat constat dorința de coordona un radio școlar.

Despre Narada

Narada a luat ființă în urmă cu mai bine de cinci ani, când Andra Munteanu (co -fondatoare a organizației) a citit un studiu despre motivele abandonului școlar în rândul copiilor. Primele pe listă erau durerile de dinți și lipsa încălțărilor potrivite. Motive absurde într-o Românie europeană, dar dureros de reale în comunitățile marginalizate și vulnerabile din România. Născută sub umbrela Romanian Business Leaders, Narada are viziunea de a construi o Românie în care fiecare copil are acces la o educație de calitate, care să-l pregăteasca pentru succesul în viață și în carieră.

Cu o echipa multi-disciplinară de profesioniști care abordează problema cu soluții integrate, utilizând tehnologia și transferul de know-how, dar și experiența profesională, cu un mod de lucru tehnocrat și planificat, Narada își propune misiunea de a mobiliza comunitățile, pentru a găsi soluții de transformare a sistemului educațional.

Numai anul trecut, Narada a intervenit în școlile din România, creând impact în viețile a peste 50 de mii de copii, a rezolvat aproape 200 de alerte înscrise pe platforma sa, HartaEdu, investind peste 3 milioane de lei în educație.

 

 

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*