Liceul Teoretic „Onisifor Ghibu“, în avangarda tendințelor europene

Liceul Teoretic „Onisifor Ghibu“ își evidențiază vocația educațională europeană.

Liceul Teoretic „Onisifor Ghibu” Sibiu

Instituția de învățământ sibiană organizează, marți, 5 iunie, în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Sibiu, un eveniment care conturează perspective educaționale din mai multe țări europene.

Sesiunea internațională de comunicări științifice intitulată „Interferențe educaționale în școala contemporană“ va reuni cele mai valoroase cadre didactice din învățământ. De altfel, sesiunea internațională este deschisă dascălilor de orice specialitate.

Valențe internaționale

La Sibiu vor fi prezenți în jur de 50 de participanți din țară și din străinătate. La sesiune urmează să fie prezentate și un număr important de lucrări științifice semnate de cadre didactice de la o serie de unități de învățământ din Europa, în speță instituții partenere ale liceului sibian în diferite proiecte europene. Este vorba despre școli din Norvegia, Germania, Austria și Franța.

NICOLETA TĂNASĂ | profesor: „Dorim să stimulăm interesul tuturor profesioniștilor față de propria formare profesională, astfel încât rezultatul actului didactic și managerial să fie educația de calitate.“

Principalele obiective ale evenimentului se leagă de stimularea creativității prin folosirea celor mai adecvate metode/strategii și prin utilizarea celor mai moderne mijloace de învățământ. Totodată, sesiunea se dorește un schimb de experiență între cadre didactice și promovarea experiențelor personale, care să asigure actualizarea conținutului informației la nivelul cercetărilor de ultimă oră în domeniul creativității. „Țintim creșterea gradului de implicare a cadrelor didactice în problematica teoretică și practică a învățării creative prin promovarea originalității, expresivității, productivității, a demersurilor inovatoare și a atitudinilor pozitive. Un alt obiectiv important este promovarea educației prin interdisciplinaritate“, ne-a declarat prof. Nicoleta Tănasă, președinte al Asociației Liceul Onisifor Ghibu Sibiu.

Arii de interes

Activitățile se vor desfășura în sala festivă a liceului sibian și vor debuta la ora 12. Potrivit directorului liceului, prof. Dorina Cismaș, sesiunea de comunicări științifice se va desfășura pe trei secțiuni: Management educațional, Didactică și Proiecte curriculare și educaționale. În final, toate lucrările vor fi imprimate pe un CD cu ISBN și vor fi distribuite celor interesați. Sesiunea internațională de comunicări științifice „Interferențe educaționale în școala contemporană“ este organizată de Liceul Teoretic „Onisifor Ghibu“ Sibiu și Asociația Liceul „Onisifor Ghibu“ Sibiu, în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Sibiu, Casa Corpului Didactic Sibiu și Mesagerul de Sibiu.


Cosmin PAL

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*