Lider PSD, despre situația lui Terea: Un incident extrem de periculos

PSD va face plângere penală pentru incidentul în care a fost implicat deputatul sibian Ioan Terea, a declarat Codrin Ștefănescu, secretarul general adjunct al PSD, pentru Mesagerul de Sibiu.

 

„Dl. deputat Ioan Terea, un român adevărat, născut în satul Nou Român, comuna Arpașu de Jos, un om hotărât, cu fizic impresionant, care se bate pentru oamenii care l-au votat, este oprit și el și alți colegi de-ai mei din PSD, după vot, de către un grup de anarhiști care deja este celebru la nivel de București, un grup asemănător cu cele din Cluj și Timișoara, din fundațiile soroșiste, de profesie mitingiști, care în mod îngrozitor, depășind orice cutumă, orice lege, au agresat mașinile tuturor parlamentarilor PSD și ALDE care ieșeau din Parlament după votul pe legile justiției. Acest tip de comportament, tot mai agresiv și tot mai ilegal, a început să enerveze foarte mulți oameni din România. Noi hotărâsem la nivel național organizarea unor mitinguri, ca să se vadă și intern și extern că marea majoritate a românilor este cu totul alta față de grupul acesta infim de manifestanți din principalele piețe din cele trei-patru mari orașe ale României. Decesul regelui Mihai, un eveniment trist și nefericit pentru români, ne-a făcut să amânăm toate manifestațiile politice, iar asta a dat curaj acestor indivizi conduși de 5-6 lideri care n-au niciun fel de activitate, n-au loc de muncă, nu se ocupă de nimic altceva în afară de mitinguri, să agreseze inclusiv aleșii poporului român. Ce s-a întâmplat cu dl. deputat Terea este un incident extrem de periculos, foarte violent. Să-l oprești pe un ales al poporului în fața Parlamentului, să-i lovești mașina cu pumnii, cu picioarele și cu tot felul de obiecte contondente mi se pare extraordinar de periculos pentru democrație și eu, ca și foarte mulți alți colegi, rămânem șocați de neimplicarea organelor de ordine. Cu siguranță vom depune niște plângeri penale din partea partidului. Dl. Terea este o victimă, este foarte important că și-a păstrat calmul și că a rămas închis în mașină, deși ăia s-au urcat peste mașină, i-au lovit-o cu bâtele. Și-a păstrat calmul și rațiunea și nu a dat curs simțămintelor în momentul acela de criză, dar este nepermis ce au făcut acești oameni care pur și simplu au fost montați să facă acest lucru cu parlamentarii puterii care ies de la vot pentru lucruri pe care milioane de români le așteaptă. Indiferent de gesturile pe care le fac, de presiunile pe care le fac, de propaganda lor de dreapta, de puținii «deontologi» pe care-i au și de măsurile astea de forță împreună cu cei care manifestează pentru ei, nu ne vor face să dăm înapoi, pentru că milioane de români gândesc cu totul altceva, cu totul altceva au votat și suntem dispuși să mergem până la capăt cu promisiunile pe care le-am făcut“, a declarat Ștefănescu, pentru Mesagerul de Sibiu.

„Au vrut să vorbesc cu ei, o adevărată provocare!“

Terea spune că nu a lovit pe nimeni și că mai mulți manifestanți i-au tăiat calea, unul dintre aceștia sărind pe capota mașinii. „Mai mulți protestatari – erau 20-30 pe trotuar – au mers pe trecerea de pietoni, s-au oprit în fața mașinii, îmi făceau diverse semne să deschid și să ies afară din mașină, să vorbesc cu ei și așa mai departe. Deci, o adevărată provocare! În acel moment, eu am prins un moment când botul mașinii s-a eliberat, încet am vrut să plec, mai mulți au sărit, unul dintre ei a sărit pe capota mașinii, s-a ținut de oglindă în partea dreaptă a mașinii. În acel moment, a sărit înapoi pe șosea sau pe trotuar“, a declarat, pentru Agerpres, Ioan Terea, adăugând că, deși a fost provocat, el nu va face plângere penală.

 

Poliţia Capitalei a anunţat, ieri, că a deschis un dosar pentru vătămare corporală din culpă ce va fi înaintat Parchetului General, în cazul deputatului PSD Ioan Terea, care a susţinut că autoturismul i-a fost lovit de protestatari, aceştia din urmă declarând, însă, că parlamentarul a vrut să dea cu maşina peste ei.

Răduinea: „Îl întrece pe Maradona“

Agentul Marian Răduinea, de la Poliția Rutieră Sibiu, este de părere că incidentul în care a fost implicat Terea este o făcătură. „Gestul este intenționat, nu ca impuls! Nu este al unei persoane care e speriată de o manevră a unui șofer, de a se feri în timp ce traversează. În acel moment, cetățeanul fuge spre autoturism, ajunge în fața capotei, după care se aruncă în partea dreaptă, pe carosabil! Dar din filmat nu se oprește… Cred că Maradona ar fi invidios pe acest cetățean, îl întrece la simulări… Și pot să afirm asta și prin prisma faptului că (am – n.red.) ani buni de experiență în domeniul accidentelor rutiere… Părere profesională, nu politică… nu mă interesează șoferul sau pietonul“, a scris polițistul pe pagina sa de socializare.


Mihai COLIBABA

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*