Liderii USR Sibiu s-au întâlnit cu reprezentanți ai Ambasadei SUA (CP)

Despre alegerile din 2024, despre peisajul politic local sau despre cum reușim să rămânem un actor politic important pe scena locală, au fost câteva dintre temele discutate zilele trecute într-o întâlnire de excepție cu reprezentanți ai Ambasadei SUA la București.

O onoare și în același timp o lecție de politică și diplomație pentru conducerea USR Sibiu să poată discuta cu Paloma Gonzalez, adjunctul consilierului politic al misiunii diplomatice și cu Bogdan Mureșan, specialist politic în cadrul Ambasadei SUA.

Din partea USR au participat la întâlnire președinta Filialei Județene Sibiu, Ruxandra Cibu Deaconu, vicepreședinta Filialei Județene Sibiu, Andreea Anghel, alături de Emil Ciotloș, președintele Filialei Municipale Sibiu și Claudiu Zgripcea, membru al Biroului Județean Sibiu.

În cadrul discuțiilor am încercat să atingem cât mai multe puncte legate de problemele din județul Sibiu precum și viziunea pe care o avem pentru dezvoltarea acestuia, pentru că USR își dorește un oraș verde, pledează de multă vreme pentru mobilitate alternativa și încearcă să aducă cea mai bună formă a unui proiect vital pentru Sibiu – zona metropolitană.

De asemenea s-a punctat o problematică acută în România și anume implicarea “femeii în politică” și în general în viața comunității și necesitatea targetării ca și grup ținta a populatiei feminine care reprezinta peste 52%.

Inclusiv participarea noastră la această întâlnire a fost apreciată de oficialități întrucât am fost prezenți în formatia cea mai reprezentativă și elocventă, acoperind atât mediul urban și antreprenorial, cât și cel rural și al cotelor de gen.

O altă temă importantă a discuției de ieri a fost despre tineri și implicarea acestora în viața politică, dar și despre nivelul educației civice și politice, și ce anume ne lipsește pentru a reuși să ieșim din tiparele rigide de sorginte comunistă care încă se mai simt în societatea românească.

Alegerile primarilor inclusiv în mediul rural a reprezentat o tema de interes pentru reprezentanții diplomației întrucât în comunitățile mici nu contează atât de mult culoarea politică, cât mai ales candidatul – omul – ca și membru al comunității.

Sibiul este în contextul geo-politic actual un pol de interes pentru toată lumea și suntem siguri că acest gen de întâlniri sunt benefice și constructive în dezvoltarea comunității din care toți facem parte indiferent de culoarea politică.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*