Liga a IV-a. FC Inter joacă pe Voința

FC Inter se deplasează pe Stadionul Voința pentru partida cu FC Quantum/Cuantic Arsenal Sibiu din cadrul rundei a 2-a a Ligii a IV-a la fotbal.  Întâlnirea este programată sâmbătă 10 septembrie, de la ora 11.

foto: facebook/FC Inter

Trupa noului antrenor Călin Moldovan a început bine sezonul, cu victorie în fața Spartei Mediaș, scor 3-1 (1-0). În fața a cca 100 de spectatori, pe stadionul Obor, Inter a reușit să-și facă jocul, chiar dacă a dat peste o echipă animată de intrarea în cursa promovării a vecinilor de la ACS Mediaș. Cu acest prilej și-au făcut debutul oficial la gruparea sibiană portarul Dragoș Ciorgovean, transferat de la Unirea Alba Iulia, Claudiu Giura – venit de la Corvinul 1921 Hunedoara, Valentin Boldea – adus de la juniorii Gaz Metan Mediaș, Roberto Răcean – de la juniorii ACS Alma Sibiu și Gabriel Bâra – de la AS Păltiniș Rășinari.

În acest sezon, FC Inter se bazează pe următorul lot de jucători: portari: Bogdan Comăniciu și Dragoș Ciorgovean; fundașii: Cristobal Oprișor, Eduard Cornea, Alexandru Barbu, Lucian Condrea, Gabriel Bâra, Valentin Boldea, Dan Luca (transferat de la juniori ACS Alma Sibiu); mijlocașii: Ionuț Bratima, Cristian Standima, Andrei Belașcu, Andrei Câmpean, Claudiu Giura, Ionuț Bărculeț; atacanții: Andrei Stoia, Cătălin Tineiu, Roberto Răcean, Adrian Greavu.

Echipa sibiană și-a schimbat în această vară și antrenorul principal, misiunea promovării revenindu-i lui Călin Moldovan, 54 de ani, născut la Brașov, un tehnician cu experiență, care a mai antrenat echipe de tradiție în liga 2 și a 3-a, cum ar fi: FC Brașov (2021 – 2022), Corona Brașov (2019 – 2021), AFC Hărman (2018 – 2019), Metalurgistul Cugir (2015 – 2018), FC Zagon (2013 – 2013) sau Luceafărul Oradea (2011 – 2013).

În runda a doua, FC Inter va avea de înfruntat o echipă imprevizibilă, capabilă să încurce granzii ligii. În runda precedentă, FC Quantum/Cuantic Arsenal Sibiu a zdrobit în deplasare CS Orășenesc Copșa Mică, scor 4-1 (1-1).

Cealaltă candidată la promovare, ACS Mediaș, se pregătește de prima deplasare din istoria clubului. Duminică 11 septembrie, de la ora 11, are programat meci la Rășinari, cu ACS Păltiniș. Noua echipă a Mediașului va fi încurajată de pe margine de un grup de suporteri medieșeni, care se organizează de câteva zile pe rețelele de socializare pentru deplasarea cu autoturismele. Acțiunea a fost inițiată de Suporteri Gaz Metan Mediaș. „Se organizează deplasare la Rășinari (68 km) pentru meciul de duminică, ora 11:00. Deplasarea suporterilor se va face cu mașini personale, din zona fostei clădiri ACR, ora 09:30. Transport: dus-întors este 20 ron!“, transmite Suporteri Gaz Metan Mediaș.

Echipa medieșeană merge la Rășinari din postura de favorită, debutul în competiția județeană fiind de-a dreptul furtunoasă. Formația lui Dumitru Solomon și Doru Dudiță a învins AFC Agnita cu scorul de 18-2 (9-1). Partida a avut loc pe stadionul Sparta, însă se fac demersuri pentru ca echipa medieșeană să joace pe Stadionul Gaz Metan. ,,Vreau să-i mulțumesc pe această cale lui Caius Băra pentru sprijinul acordat și pentru că a înțeles importanța proiectului nostru. De asemenea, vreau să le mulțumesc colegilor mei, jucătorilor și copiilor, care au acceptat condițiile improprii în care am început acest proiect. Cu siguranță toți medieșenii ne-am născut, am crescut și vom trăi cu Gaz Metan în suflet. Sper ca pe viitor să reușim să ne luăm clubul înapoi. Rog toți suporterii să vină alături de noi și să ne sprijine în lupta pentru promovare. Suntem o echipă foarte tânără, formată din copii cu mare potențial de la academia noastră. Așteptăm și companiile mari ale orașului să ni se alăture. Sperăm din etapele următoare să evoluăm pe terenul nostru, al Gazului Metan, și să avem câți mai mulți spectatori în tribune“, spune Ionuț Buzean, președintele ACS Mediaș.

În prima etapă, ACS Păltiniș Rășinari a remizat la Miercurea Sibiului, cu Unirea, scor 5-5 (2-1).

Cealaltă echipă cu pretenții din Liga a IV-a sibiană, FC Avrig, are meci mâine 10 septembrie, de la ora 11, la Dumbrăveni, partida din prima rundă, de la Bradu, fiind amânată pentru miercuri 14 septembrie.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*