Liga IV: Inter – FC Avrig, în derbiul etapei

FC Inter are parte de o partidă dificilă mâine, de la ora 13, pe Stadionul Obor. Întâlnește FC Avrig, ocupanta locului secund în clasament, în cadrul etapei a 10-a a Ligii a IV-a la fotbal.

foto: facebook/FC Inter

Gruparea sibiană are nevoie de toate cele 3 puncte puse în joc, pentru a nu pierde contactul cu liderul ACS Mediaș. A înregistrat un singur eșec în 9 partide, 1-2 (0-0) în runda a 7-a, în fața principalei contracandidate la promovare, duelul de la distanță dintre cele 2 echipe fiind contabilizat până acum nu doar în victorii, ci și în numărul de goluri înscrise. Inter a reușit să puncteze de 65 de ori! în 9 etape, în timp ce ACS Mediaș de 66 de ori. Sibienii au însă avantaj la golaveraj, plus 58, față de plus 57 când înregistrează liderul.

Mâine, cu FC Avrig, se anunță un meci extrem de disputat, oaspeții fiind deciși să-și vândă scump pielea la Sibiu, ba chiar să dea lovitura.

FC Avrig a avut victorii pe linie până acum, cu o singură excepție. În runda a 4-a, s-a împiedicat la Agnita, unde n-a reușit decât un 1-1. Punctul luat este însă suficient pentru a aborda partida cu Interul de pe poziția secundă în clasament. Gruparea din Avrig e înscrisă din nou în lupta pentru promovare, fiind practic adversara tradițională a sibienilor încă de la (re)înființarea echipei.

În etapa precedentă, FC Inter n-a avut emoții, depășind la scor ACS Bradu, în deplasare, scor 8-0 (0-0). A jucat în formula:  Alchynskyi – Câmpean (Băra 72’), Boldea, Bărculeț, Giura, Barbu, Bratima (căpitan) – Standima (72’), Stoia (Maistrenko – 84’), Tineiu, Belașcu, Greavu (Răcean – 76’). Golgheterul Adi Greavu a deschis scorul în minutul 18, având să-și treacă în cont dubla în minutul 75. Omul meciului avea să fie însă Tineiu, care a înscris de 4 ori, în minutele 46, 58, 65 și 76. Și-au mai trecut numele pe lista marcatorilor Stoia (68′) și Standima (88′).

Tot mâine, pe terenul Sparta, ACS Mediaș are … Voința să facă spectacol

ACS Mediaș întâlnește mâine, de la ora 11, pe terenul Sparta, LSS Voința Sibiu. Noua echipă a Mediașului este așteptată să învingă spectaculos, la scor, mai ales că adversara a încasat un 1-7 de la Inter, principala contracadidată la promovare.

De la înălțimea primului loc în clasamentul Ligii a IV-a, ACS Mediaș abordează meciul cu LSS Voința Sibiu din postură de mare favorită la victorie. Cu temele făcute după ce i-a trecut glonțul pe la ureche în runda trecută, 5-3 (1-2) cu FC Dumbrăveni după un meci nebun, gruparea pregătită de Solomon și Dudiță e decisă să ia partida foarte în serios. „Am intrat neconcentrați în meci și asta s-a văzut după primele minute. Important e că am reușit să revenim și să luăm cele 3 puncte. Sunt sigur că asta a fost o lecție și la meciul următor o să intrăm mult mai concentrați și cu altă atitudine“, a declarat mijlocașul Alex Socaci (23 de ani), citat de Suporteri Gaz Metan Mediaș.

foto: facebook/ACS Mediaș

ACS Mediaș a avut parte, runda trecută, de cel mai complicat meci de la înființare, fiind condusă acasă de FC Dumbrăveni cu 3-1, în minutul 55. Inspirația antrenorilor Solomon-Dudiță a făcut ca soarta meciului să fie întoarsă, chiar dacă, la 2-3, echipa medieșeană a rămas în 10 oameni, cu jucător eliminat de pe teren. A fost practic al 2-lea meci consecutiv în care ACS a terminat în inferioritate numerică.

LSS Voința Sibiu, adversara de mâine a liderului, are doar o victorie și 2 remize în 9 etape, ocupând penultima poziție în clasament. A pornit cu 1-1 acasă, cu Leii Șura Mică, apoi 0-0 la AFC Agnita, după care a luat bătaie peste tot, cu excepția victoriei la ultima clasată, 6-3 cu CSO Copșa Mică, pe teren propriu. Are a 9-a apărare din ligă, cu 26 de goluri încasate și marchează rar (doar 4 goluri în 7 etape, restul de 9 venind în 2 partide – 3 în înfrângerea cu 3-6 la Sparta Mediaș și 6 în victoria cu Copșa Mică).

Programul etapei a 10-a a Ligii a IV-a

Sâmbătă 5 noiembrie, ora 11

Quantum/Cuantic Arsenal Sibiu – ACS Păltiniș Rășinari

AFC Tălmaciu – AFC Agnita

CS Orășenesc Copșa Mică – ACS Leii Șura Mică

ACS Mediaș  – ACS LSS Voința Sibiu

Sâmbătă 5 noiembrie, ora 13

AFC Inter Stars 2020 Sibiu – FC Avrig

Sâmbătă 5 noiembrie, ora 15

FC Dumbrăveni – Sparta Mediaș

Duminică 6 noiembrie, ora 11

Unirea Miercurea-Sibiului – ACS Bradu

CLASAMENT

sursa AJF Sibiu

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*