Limbajul semnelor, celebrat într-un spectacol

Teatrul pentru Copii și Tineret „Gong” prezintă sâmbătă, 6 aprilie, de la ora 18.00, spectacolul „Visând glasuri” după un concept de Nicoleta Lefter.

foto: Dragoș Dumitru

„Visând glasuri” este o călătorie senzorială în lumea surzilor, un performance ce explorează bogăția și plasticitatea semnelor într-o montare emoționantă ce vorbește despre oamenii din jurul nostru pe care îi cunoaștem prea puțin, despre vise și frici, într-un limbaj accesibil atât celor mici, cât și celor cu deficiențe de auz. Plecând de la universul emoțiilor copiilor cu deficiențe de auz, povestea descrie o suită de imagini, de stări și de asocieri foarte poetice ale felului în care sunt percepute sunetele, acolo unde ele nu pot pătrunde așa cum sunt.

„Limbajul semnelor este cel mai autentic și profund limbaj”

Producția Teatrului „Gong” din Sibiu îi aduce pe scenă pe Ana Maria Andrei și Emanuel Furdui, elevi la Centrul Școlar de Educație Incluzivă nr. 2 din Sibiu, alături de actorii Claudia Stühler, Claudiu Urse, Nicoleta Lefter și Paul Bondane. Pornind de la texte semnate de Ted Hughes și Lavinia Braniște, universul construit de Nicoleta Lefter este unul puternic vizual și poetic. Imaginarul acestui performance se articulează, totodată, prin forța animațiilor create de Paul Mureșan și prin muzica lui Claudiu Urse. „Lucrând la spectacol, am realizat că limbajul semnelor este cel mai autentic și profund limbaj. Este emoționant să vezi sub ochii tăi cum se poate defini un om printr-un singur semn. Semnul pe care fiecare îl purtăm cu noi zi de zi și pe care nu îl conștientizăm”, a declarat Nicoleta Lefter, în timpul repetițiilor.

Nerecomandat copiilor sub 7 ani

Spectacolul are o durată de aproximativ 35 de minute și nu este recomandat celor cu vârsta sub 7 ani.

Accesul publicului se face în limita locurilor disponibile, pe baza biletelor puse în vânzare atât online prin teatrulgong.ro, cât și la sediul agenției teatrale din str. Al. Odobescu nr. 4, de miercuri până vineri între orele 11.00 – 18.00, sâmbăta între orele 10.00 și 18.00, iar duminica de la 10.00 la 14.00. Prețul unui bilet este de 9 lei, tarif unic.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*