Lionel Messi, desemnat „Personalitatea Sportivă a Anului” de către BBC

Lionel Messi, căpitanul selecţionatei Argentinei, a fost desemnat de către BBC drept „Personalitatea Sportivă a Anului”, la două zile după câştigarea Cupei Mondiale din Qatar.

Foto: facebook FIFA World Cup

Lionel Messi, în vârstă de 35 de ani, a condus naţionala Argentinei către câştigarea primului titlu mondial după o aşteptare de 36 de ani, graţie victoriei din finala cu Franţa.

Atacantul lui PSG a fost desemnat cel mai bun jucător al Cupei Mondiale din Qatar, pe parcursul căreia a marcat şapte goluri.

Messi, care a disputat a cincea Cupă Mondială din cariera sa, a înscris de două ori în finala cu Franţa, iar apoi a transformat una dintre loviturile de departajare, contribuind la victoria cu 4-2 a echipei sale, după ce scorul a fost egal la finalul prelungirilor (3-3).

Fostul jucător al echipei FC Barcelona este considerat unul dintre cei mai mari fotbalişti din toate timpurile, fiind singurul din istorie care a cucerit de şapte ori trofeul Balonul de Aur.

Messi a înscris în total 793 de goluri şi a cucerit 42 de titluri şi trofee, la nivel de club şi echipă naţională, iar finala Cupei Mondiale din Qatar a fost a doua din cariera sa, după cea pierdută în 2014 în faţa Germaniei (0-1 după prelungiri).

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*