Lista țărilor care au interzis accesul românilor. Unde vom fi plasați în izolare 14 zile

România urcă vertiginos în topul european al îmbolnăvirilor de Covid-19. Potrivit Centrului European de Control al Bolilor, este al doilea stat din Uniunea Europeană, după Luxemburg, din cauza numărului mare de infectări din ultimele două săptămâni.

În total, sunt 44.798 de cazuri confirmate. Austria ne cere mai nou un test negativ prelevat la numai 72 de ore. La fel Grecia care a extins măsură şi pentru cei care vin cu avionul iar Cipru nu ne mai primeşte deloc în vacanţă.

Măsurile anunţate de Austria i-au bulversat pe românii programaţi la consultaţii, investigaţii şi tratamente. Austriecii au redus termenul de valabilitate în cazul testului pentru SARS-CoV-2 de la 4 zile la 3.

Iată ce a povestit Liviu Ionce, un roman stabilit la Viena care deţine o firmă de intermediere şi turism medical.

Liviu Ionce: “Pacienţii care şi-au făcut testul vineri pot să intre astăzi încă în Austria, dar cei care au primit rezultatele joi nu mai pot intra. Pentru mâine am fost nevoit să amân câteva programări, pentru câteva persoane care trebuie să repete testele pentru că nu se mai încadrează în cele 72 de ore.”

Alţii au aflat în vamă de noile reguli impuse de austrieci, obligatorii din această noapte. Cine nu prezintă testul negativ de 72 de ore trebuie să intre 10 zile în carantină.

Bărbat: “Nu am testul covid, că am avut programare dar s-a anulat programarea că erau foarte mulţi. O să mă lase să intru, dar voi intra în carantină şi fac testul acolo.”

Bărbat: “Sunt foarte bune restricţiile, aşa poate ne protejăm, mai avem o şansă,, altfel ce se întâmplă aici este strigător la cer.”

Între timp, autorităţile din Cipru ne-au interzis complet călătoriile în scop turistic. Restricţiile îi afectează inclusiv pe rezidenţi, pentru că şi ei trebuie să prezinte un test negativ prelevat cu 72 de ore înainte şi să facă dovada unui permis de intrare emis de statul cipriot.

În paralel, Grecia a anunţat că testele medicale devin obligatorii şi pentru turiştii care vin cu avionul, de marţi, 28 iulie.

Iar dacă ajungem în Italia, Estonia, Letonia, Norvegia, Marea Britanie şi Irlanda suntem obligați să intrăm în izolare, pentru 14 zile. Recomandarea e valabilă şi pentru Belgia şi Olanda.

Cetățean italian: “Am fost la Bucureşti şi ne întoarcem în Italia şi când ajungem mâine trebuie să ne prezentăm la autorităţile sanitare pentru a intra în carantină 14 zile. Este foarte bună, pentru că vor să salveze populaţia, pentru că am văzut că în zona balcanilor oamenii nu prea acceptă masca.”

Măsura e valabilă şi invers. În momentul de faţă există 44 de țări din care, dacă ne întoarcem, trebuie să intrăm în carantină. Doar Turcia, Portugalia şi Suedia au ieşit de pe această listă.

Cert este ca în momentul de față alte patru ţări – Cipru, Lituania, Finlanda şi Moldova – interzic complet accesul românilor, cu excepţia rezidenților sau celor care merg la muncă ori la studii.

Toate acestea ni se întâmplă pentru că numărul cazurilor a explodat pur şi simplu, în ultimele două săptămâni. Potrivit Centrului European de Control al Bolilor, România este acum a doua țară din UE după media îmbolnăvirilor din ultimele 15 zile. Doar Luxemburg mai este în faţa noastră. Dacă vom continua aşa există şi riscul să nu mai putem ieşi deloc din ţară.

Sursă: Știrile PRO TV

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*