Litoralul de acasă. Ocna Sibiului își primește turiștii în cele mai bune condiții

Lacurile naturale din Ocna Sibiului s-au redeschis pentru turiștii dornici de relaxare și de o porție de sănătate. Sibienii se pot bucura de o vizită pe „litoralul Ardealului“ în deplină siguranță.

La doar câțiva kilometri de municipiul Sibiu vă așteaptă lacurile sărate de la Ocna Sibiului. În stațiunea balneară se tratează bolile aparatului locomotor, reumatismele degenerative cronice, preartrozele și artrozele, spondilozele, precum și diferite afecțiuni ginecologice. Nămolul sapropelic fosil din lacurile sărate are numeroase beneficii pentru afecțiunile dermatologice și locomotorii.

„Cura de aer pe plaja amenajată a lacurilor şi cura de teren în aer liber, împreună cu helioterapia, conferă organismului o acţiune de cruţare sedativă, constituie un factor terapeutic în tratamentul afecţiunilor reumatismale şi ginecologice, precum şi un factor de călire a organismului”, spun reprezentanții complexului.

Măsuri speciale

Pentru siguranța vizitatorilor, responsabilii stațiunii au luat toate măsurile de distanțare socială și igienă în vederea prevenirii răspândirii noului coronavirus. Astfel, nisipul a fost reîmprospătat, șezlongurile sunt așezate în perechi, la o distanță de 2 metri, turiștilor li se măsoară temperatura la intrare, toaletele au fost dotate cu recipiente cu dezinfectanți, iar dezinfecția acestora se face din jumătate în jumătate de oră, în funcție și de fluxul de turiști.

„Ne-am gândit să facem și anunțuri la fiecare 30 de minute cu toate aceste măsuri de distanțare socială, prin sistemul nostru de anunțuri. La intrarea în apă, turiștii sunt sfătuiți să nu staționeze pe malurile lacurilor și pe scările de acces, iar în apă se aplică aceleași reguli ca și pe uscat”, a menționat primarul Claudiu George Predescu.

Tarife neschimbate

La fel ca anul trecut, la intrarea în complex se percepe o taxă de 20 de lei pentru adulți și 10 lei pentru copiii cu vârsta peste 10 ani, iar cei sub această vârstă beneficiază de gratuitate. Prețul parcării este 5 lei/zi. În perioada 13 iunie-23 august, tichetul de parcare rămâne la același preț, dar se vor aplica tarife de vârf de sezon pentru acces la lacuri, respectiv 25 lei/zi pentru adulți și 15 lei pentru copiii peste 10 ani.

Pe cei care doresc să petreacă mai mult timp la Ocna Sibiului, pensiunile îi găzduiesc la prețuri pornind de la 70 de lei pe noapte.

Ocna Sibiului poate găzdui 6000 de vizitatori pe zi.

Ștefana BABA

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*