Locuitorii din Săcel, Fântânele și Sibiel riscă să rămână fără apă potabilă!

Apă Canal  SA Sibiu solicită abonaților din localitățile Săcel, Fântânele și Sibiel să reducă consumul de apă, prin utilizarea ei strict în scopuri casnice și pentru consumul personal. Sistemul de distribuție a apei din  aceste trei localități se confruntă, în ultima perioadă, cu un consum crescut, suprapus pe o scădere considerabilă a resurselor de apă provenite din  puțurile ce alimentează Uzina de apă Săcel. În numeroase cazuri, s-a constatat că cetățenii utilizeaza apa pentru udatul grădinilor, culturilor agricole, spălatul curților sau  trotuarelor, fapt ce duce la un consum exagerat de apă potabilă.

Consumul mediu zilnic pentru aceste localități este, în mod normal, de 160 mc/zi. În ultima perioadă, consumul a crescut la  300 – 315 mc/zi, astfel încât capacitatea instalațiilor de captare a fost cu mult depășită.

„În cazul în care consumurile nu vor  scădea, Apă Canal SA Sibiu va fi obligată să treacă la restricționarea furnizării prin instituirea unui program de furnizare a apei potabile în cele trei localități”, avertizează reprezentanții operatorului, într-un comunicat de presă.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*