Look Out at the Fashion Trends

moda copiiBună ! Mă numesc Simina și sunt pasionată de fashion, așa că am decis să scriu câteva lucruri, care vă vor ajuta să fiți „up to date“ și la capitolul fashion, care este foarte important pentru noi.

Spre deosebire de elevii de gimnaziu sau de liceu, care sunt bine oricum s-ar îmbrăca, la noi, domnișoarele, „aspectul exterior“ trebuie proiectat, designat, realizat, controlat în oglindă, scanat top-down, retușat sau înnobilat cu gama de accesorii, parfumat discret și… țâșnit pe usă.

La cursul de redactori media pe care îl urmez acum, ni s-a spus că noi va trebui să vindem mereu inteligență. Așa că m-am decis să fac și eu acest  lucru și să aștern pe hârtie sfaturi utile pentru voi, care sunt valoroase, deoarece vă vor scoate în evidență în ocaziile importante.

Stilul Hipster

În acest stil se încadrează ținutele cu haine mai largi, lejere, dar totuși puțin elegante, însoțite sau nu de pălarii pentru voi, fetele mai „cool”, cărora vă place să fiți mai deosebite, dar în același timp mai lejere, potrivindu-vă în mișcări și în atitudini cu băieții. Acest stil poate fi adoptat la o plimbare în parc, la o ieșire cu prietenii, la o aniversare colectivă, fiind un stil mai lejer, de zi cu zi, ce impresionasză multă lume și dovedește că ești o fată pe care o interesează mult aspectul tău fizic. Combinația care este cea mai căutată este aceea de blugi ușor largi, albaștri, rupți, asortați cu o cămașă roșie în carouri, sau o ținută formată dintr-o pereche de colanți negri și un maieu ori un tricou larg, cu un mesaj  inteligent.  Iubesc la nebunie – și cred că oricui îi place să vadă – o domnișoară în fuste negre sau colorate, asortate cu tot felul de bluze, tricouri, topuri, maiouri. La toate acestea se potrivesc bine niște teniși, cea mai căutată firmă fiind Converse.

Stilul Casual

Casual este un stil foarte elegant, rafinat și totodată cel mai atragător. Îl poți alege când participi la un eveniment mai important, o zi de onomastică, o întâlnire importantă, la primirea unui premiu, la un interviu cu primarul, la o conferință internațională, la un concert clasic, când dorești să impresionezi pe cineva. Poți asorta fuste de piele, rochii lungi, cămăși simple, pantaloni mulați sau largi, diferite bluze elegante, sacouri, coliere la baza gâtului și mult iubiții pantofi stiletto sau balerini cu platformă. Acesta este stilul meu preferat și iubesc toate combinațiile, dar cu condiția să nu fie foarte colorat, încărcat, ci mai simplu, deoarece hainele în sine sunt deosebite.

Stilul Sport

Acest stil este unul foarte lejer și bine cunoscut de toți elevii. Numele lui spune aproape totul. Îl poți adopta la sală, când faci sport sau când, pur și simplu, vrei să fii foarte lejeră. Aici se poartă în special treninguri de marcă sau imitații, sau o grămadă de colanți colorați ori simpli și diferite tricouri, adidași, teniși.

Stilul Hippie

În acest stil, hainele colorate, largi, haotice își spun cuvântul și vi se potrivește vouă, celor mai rebele și mai libere. Acesta este un stil mai pretențios, mai special, și nu îl nimerește oricine, dar este genial și îl poți adopta oriunde. Contează ca hainele să fie foarte colorate, largi, cum ar fi niște fuste largi, topuri cu paiete, rochii lungi, pataloni scurți, maiouri, tricouri, ochelari de soare, rotunzi și iubitele banderole.

Așadar, acestea au fost stilurile mele preferate  și cele mai căutate și atractive.

Corelarea

În încheiere, doresc să vă spun ceva foarte important. Hainele au o importanță externă pentru orice fată. Dar ele trebuie să fie în corelare perfectă cu starea de spirit. Iar starea de spirit se citește ușor în privirea fetei, care trebuie să se încadreze perfect cu ținuta ei. Dacă ești veselă și privirea ta este strălucitoare, îmbracă-te hipster. Dacă ești emoționată și privirea ta este întrebătoare – nostalgică, îmbracă-te casual. Dacă ești în formă fizică excelentă și privirea ta este hotărâtă și degajată, îmbracă-te sport. Dacă ești dezinvoltă și privirea ta este exuberantă, îmbracă-te hippie. Privirea este poarta sufletului. Haina este poarta trupului. Aceste porți se deschid și se închid după cum vrea Bunul Dumnezeu, ca tu să fii mereu frumos protejată.

Sper că v-a plăcut ce ați citit!

P.S.: Băieți, următorul articol vă va fi dedicat vouă.

Simina Elena FLOREA

elevă în clasa a VII-a la Școala Gimnazială „Nicolae Iorga” Sibiu

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*