Lotul III Orăștie – Sibiu s-a redeschis. Intrăm măcar acum în normalitate?

Lucrările de reconstrucție de pe lotul III, Orăștie – Sibiu, au fost finalizate, iar tronsonul a fost redechis circulației

rutiere.

saliste-cunta-e-functionalaCătălin Homor, directorul general al Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere, a declarat: „Am finalizat lucrările la Orăștie – Sibiu în regie proprie. Subliniez, în regia proprie a companiei de drumuri. A fost un proiect care ne-a pus la încercare, dar care a demarat o nouă abordare a proiectelor pe care le avem în perspectivă. Acest proiect a fost o piatră de încercare atât pentru echipa care a lucrat efectiv – ingineri, responsabili cu calitatea, mecanici, şoferi, muncitori… dar mai ales pentru echipa care a manageriat acest proiect“.

Compania de autostrăzi a dat undă verde

În urma vizualizării și analizării calității lucrărilor care a făcut obiectul contractului „Servicii de proiectare constând în întocmirea PT+DDE și Asistență Tehnică pentru zona cuprinsă între km 60+500 și 60+700 și pentru remedierea degradărilor constatate în vederea redeschiderii traficului rutier la obiectul de investiții Autostrada Orăștie – Sibiu Lotul 3”, CNADNR a constatat că sunt îndeplinite condițiile necesare deschiderii traficului rutier în deplină siguranță. Au fost verificate testele efectuate de către CESTRIN cu echipamente specializate privind capacitatea portantă, rugozitatea și planeitatea sectorului de autostradă Cunța – Săliște.

„Pot vorbi la trecut de «groapa» de la Cunța“

„Orice început este greu, dar dacă el este un succes, trebuie continuat, multiplicat. S-a creat deja un vector de urmat în ceea ce priveşte implementarea proiectelor. Orăștie – Sibiu a fost, acum pot vorbi la trecut de «groapa» de la Cunța, un proiect de care, la început, am fost șocat, indignat și, mai apoi, determinat să-l finalizez. Când am început acest proiect pentru cei mai mulţi dintre noi a fost un act de curaj, o provocare. Acum când l-am terminat mi se pare un act de normalitate: am finalizat un proiect despre care s-a crezut că este sortit eșecului. Împreună cu colegii mei ne-am mobilizat și indiferent de greutățile pe care le-am întâmpinat, le-am analizat și am găsit soluții pentru fiecare în parte“, a mai spus Homor.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*