Lucrări de modernizare și reparații pe străzile din oraș

Sibiul a redevenit șantier. Primarul Astrid Fodor a inspectat șantierele și le-a dat un avertisment constructorilor.

Constructorii au primit avizul Comisiei de Circulație pentru reluarea lucrărilor de modernizare pe străzile nefinalizate anul trecut. De asemenea, se vor executa lucrări de reparații pe cele care necesită intervenție după perioada iernii.

La începutul lucrărilor, primarul Astrid Fodor a vizitat șantierele din oraș: „Am dorit să văd situația străzilor după sezonul rece și să mă asigur personal că lucrările vor demara într-un mod corespunzător. Având în vedere ploile dese caracteristice acestui sezon, am atenționat constructorii să ia măsuri pentru asigurarea accesului locatarilor în curți și să monteze podețe. De asemenea, un alt aspect important pe care am insistat a fost ca aceștia să se asigure că mașinile care părăsesc șantierele au roțile curățate. Acest lucru va fi verificat de Poliția Locală care va proceda la aplicarea de sancțiuni în caz de nerespectare”.

Lucrările de modernizare au început pe următoarele străzi:

În cartierul Turnișor:

– pe strada Zăvoi: se lucrează la amenajarea trotuarelor;

– pe strada Iazu Morii: constructorul lucrează la zidul de sprijin pentru lărgirea drumului, ulterior urmănd să fie amenajat drumul și trotuarele;

– pe strada Scurtă: în această primăvară lucrările continuă cuamenajarea drumului, mai întâi cuașternerea stratului de piatră spartă;

– pe strada Cooperatorilor: se continuă lucrările cu amenajarea trotuarului și a părții carosabile;

– pe strada Secerătoarelor: se lucrează la modernizarea canalizării unitare;

– pe strada Grâului: au început lucrările la modernizare a sistemului de canalizare;

– pe strada Ovăzului: constructorul lucrează la modernizarea canalizării;

– pe strada Ogorului: se continuă lucrările de bordurare și amenajare a trotuarelor.

În cartierul Veteranilor:

– pe Drumul Ocnei: este în lucru amenajarea trotuarelor și a carosabilului pe tronsonul cuprins între strada Calea Șurii Mici și podul de peste pârâul Hamba.

În zona Calea Poplăcii:

– pe strada Orlat: se lucrează la modernizarea canalizării unitare.

În cartierul Valea Aurie se amenajează parcul și vor continua lucrările de asfaltare a aleilor din zona care se modernizează.

În cartierul Lazaret:

– pe strada Ana Ipătescu: se lucrează la modernizarea canalizării și a rețelei de alimentare cu apă.

În cartierul Gușterița:

– pe strada Niță Octavian: lucrările continuă cu amenajarea reței de apă și modernizarea canalizării

– pe strada Gorunului: se realizează lucrări la canalizarea pluvială.

Lucrările în cartierul Hipodrom II se apropie de finalizare, iar în această perioadă se asfaltează trotuarele din zona Cinematografului Arta. Aproape de finalizare este și amenajarea cu dale înierbate a părcării de pe strada Aleea Biruinței.

Lucrări de reparații

Pe strada Târgul Cailor se lucrează la schimbarea bordurilor și amenajarea parcării cu grile înierbate.

Pe Șoseaua Alba Iulia au loc în prezent lucrări de reparații la trotuar, pe tronsonul cuprins între Aeroportul Sibiu și magazinul Metro, lucrări care vor continuea pe toată strada.

Pe bulevardul Vasile Milea, se vor desfășura în perioada 28-29 martie intervenții în carosabil, cu săpătură, pentru remedierea unui tronson de conductă de apă, între intersecția cu străzile Călugăreni și Al.I. Cuza. Această lucrare va afecta prima bandă a străzii, în sensul de mers spre Piața Unirii.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*